zelda noemt zichzelf een geldwolf

Zelda (24): “Help, ben ik een geldwolf?”

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Zelda vindt zichzelf af en toe een geldwolf.

“Vriendinnen zeggen dat ik best voorzichtig met geld omga. Dat wist ik helemaal niet van mezelf, maar ik denk dat ze gelijk hebben. Bij het kopen van spullen vraag ik me altijd af of ik het echt wil en of ik er een beter mens van word. Vaak doe ik het dan niet. Ik heb het tegenovergestelde van een gat in mijn hand. De maatschappij waarin we leven legt je ook wel dingen op. Dat we alleen blij worden van constant nieuwe dingen kopen bijvoorbeeld. Daar probeer ik me bewust van te zijn zodat ik er niet steeds in trap. Soms denk ik zelfs: help, ben ik een geldwolf? Maar het geldt niet op alle vlakken. Aan een hapje eten of ergens wat drinken geef ik wel makkelijk geld uit. En heeft iemand die dichtbij me staat geld nodig, dan maak ik het zonder na te denken over.

Het liefst zou ik mijn geld fulltime verdienen met mijn werk als fotograaf. Ik maak portretten en fotografeer op evenementen, maar het verdient nu nog niet genoeg. Daarom sta ik twee dagen per week achter de toonbank in Jordy’s Bakery. Daar hebben ze het lekkerste brood van heel Rotterdam!

Sparen werkt als verzamelen

Op het moment heb ik ook niet zo veel geld nodig, want ik woon nog bij mijn ouders. Ik ben zelfs heel erg aan het sparen, ik heb echt verzameldrang. Vroeger spaarde ik niet, maar nu heb ik het ontdekt. Kijk, bij de Albert Heijn heb je ook dat je dingen kunt verzamelen, bijpassend bestek en pannen en zo. Als je daar eenmaal mee begint, werkt het verslavend. Sparen werkt voor mij precies hetzelfde. In februari ga ik het huis uit. Dan wordt het een ander verhaal. Dan moet ik mijn spaarrekening openbreken, maar daar komen wel leuke dingen voor in de plaats. Zoals een mooie bank. Mijn huur is niet zo hoog, dus als ik wat meer ga werken, kan ik misschien mijn spaargeld lekker mijn spaargeld laten.

Vroeger spaarde ik niet, maar nu heb ik het ontdekt

Wat het sparen zo leuk maakt is dat ik voor iets speciaals geld opzij zet. Ik weet alleen nog niet wat het exact is. Iets in de toekomst. Iets dat het écht waard is. Heel lang dacht ik dat het een reis zou zijn. Maar ik wil van mijn spaargeld toch niet zonder doel gaan reizen, en alleen maar met mijn billen in het zand gaan zitten. Een reis voor een fotografieproject, dat zou wel kunnen. Of ik kan mijn geld uitgeven aan een expositie. Dat kost veel geld. Ik zou het dan ook wel echt goed willen doen. Ja, ik zou het het liefste inzetten voor mijn carrière, zodat het me helpt om te groeien.”

Lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden over hoe jij met geld omgaat? Stuur een mailtje naar floris@peaks.nl en we nemen contact met je op!

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.