wouter, mede-eigenaar van bundles

Wouter van Bundles: “Ons doel is dat er minder afval ontstaat”

Voorleestijd: 2 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Wouter is mede-eigenaar van Bundles. een bedrijf dat abonnementen aanbiedt op (duur)zaam witgoed. 

“Tijdens mijn studie raakte ik enthousiast over circulaire economie, waarin de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen wordt gemaximaliseerd. De win-win-situatie die het creëert vind ik heel mooi, zowel voor de fabrikant, de gebruikers als het milieu. Via via kwam ik drie jaar geleden terecht bij Bundles, dat mijn huidige compagnon Marcel aan het opzetten was.

Met Bundles bieden we abonnementen op wasmachines, drogers, vaatwassers en koffiezetapparaten. Gebruikers betalen maandelijks een vast bedrag voor een minimale afname. Zit je daarboven, dan betaal je precies voor wat je verbruikt doordat al onze apparaten slimme meters hebben. Onderhoud en reparatie zitten bij de prijs inbegrepen. Het is niet alleen duurzaam, maar ook makkelijk omdat je volledig ontzorgd wordt. En het leuke is dat mensen die niet het geld hebben voor de aanschaf van een kwalitatief goede wasmachine, op deze manier toch van zo’n apparaat kunnen genieten. Ons uiteindelijke doel is om apparaten langer mee te laten gaan, zodat er minder afval ontstaat.

Actief aandelen kopen moet je alleen doen van bedrijven waar je verstand van hebt

Obligatiehouders

Ik houd me bezig met het commerciële gedeelte en regel daarnaast samen met Marcel ook de financiële kant. Voor mijn scriptie onderzocht ik hoe je dit soort systemen financiert, dat komt nu goed van pas. Hoe we dat doen? We bundelen de betalingen die onze gebruikers elke maand doen en verkopen deze aan obligatiehouders. Dit zijn mensen die, via een crowdfundingplatform, geld aan Bundles hebben geleend om de apparaten te kopen en het bedrijf op te bouwen.

In mijn privéleven vind ik het ook belangrijk om spullen van hoge kwaliteit te kopen. Maar het is niet zo dat ik volledig duurzaam leef. Ik geef m’n geld graag uit aan vakanties, en vlieg daarom wel eens de halve wereld over. En eigenlijk wilde ik het liefste alleen beleggen in superduurzame bedrijven zoals Tesla, maar helaas is het aanbod echt duurzame bedrijven op de beurs beperkt. Nu heb ik ook aandelen van Google, Amazon, Facebook en Netflix. Dat komt omdat ik die bedrijven het beste ken. Ik ben ervan overtuigd dat je, als je actief aandelen koopt, dat alleen moet doen van bedrijven waar je verstand van hebt.”

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.