Vic is goed met goed

Vic (12): “Ik ben van kijken, kijken, toch niet kopen”

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Vic is zuinig met zijn geld, maar heeft nog niet genoeg geld om een schip te kopen. 

“Af en toe zie ik iets heel moois, bijvoorbeeld een schip hier in de Rotterdamse haven. Dan denk ik: dat wil ik ook! Maar als je dan gaat zoeken op internet hoeveel het kost, kom je er wel achter dat het niet niks is. Je kunt niet zomaar je geld uitgeven. Mensen die dat doen kunnen soms een gokverslaving krijgen. Dan geef je alles uit en heb je geen geld meer voor dingen die je echt nodig hebt.

Gelukkig ben ik best zuinig op mijn geld, zeker als ik het vergelijk met mijn broertje. Ik ben van kijken, kijken, toch niet kopen. Als ik iets heel graag wil dan bedenk ik eerst hoe lang ik het zal gaan gebruiken. Als ik er maar een of twee maanden lol van heb vind ik het al gauw te duur. Wil ik het toch graag, dan probeer ik eerst zo lang mogelijk bij één van m’n ouders te zeuren of zij het misschien willen betalen. Soms lukt dat.

Als ik na de zomer op de middelbare school zit, ga ik denk ik wel wat meer geld uitgeven

Bijvoorbeeld toen ik ARK wilde, dat is een survivalgame met dino’s. Die was zestig euro en dat vond ik wel erg duur. Toen het bijna vijf december was dacht ik: ik vraag het gewoon voor Sinterklaas! Mijn moeder zei toen wel dat ik de helft moest meebetalen, dus dat deed ik. Het jammere is alleen dat de game te zwaar is voor mijn computer, en daarom werkt-ie niet. Ik kan het spel ook niet doorverkopen omdat ik ‘m gedownload heb. Dat was wel mijn grootste miskoop ooit. Hierdoor ben ik nog beter gaan nadenken over waar ik m’n geld wel en juist niet aan wil uitgeven.

Ik krijg tweeënhalve euro zakgeld per week. Omdat ik het meestal opspaar, vergeten we het soms een beetje. Ik krijg het dan vaak op mijn verjaardag in één keer van mijn ouders. Het laatste wat ik heb gekocht is Fortnite. Als je dat niet kent dan heb je echt onder een steen geleefd! Ik vond het geen miskoop want een seizoen duurt drie maanden en met je Battlepass kan je steeds weer nieuwe dingen doen. Als ik na de zomer op de middelbare school zit, ga ik denk ik wel wat meer geld uitgeven. Bijvoorbeeld aan eten in de kantine of een flesje water als ik dorst heb. En over vier jaar zal het nog wel meer zijn, omdat ik dan ouder ben en dus ook meer zal uitgaan.”

 

 

Weet dat je met beleggen risico neemt en dat je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.