Tamara, boswachter Natuurmonumenten: "Ik consumeer duurzaam, maar niet tot in het extreme"

Boswachter Tamara (39): “Beleggen is nog onbekend terrein”

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: boswachter Tamara werkt al vijftien jaar bij Natuurmonumenten en bouwt via haar werkgever pensioen op. 

“Mensen hebben tegenwoordig meer tijd en geld om te recreëren. Vroeger werd landelijk gebied vooral gebruikt voor de agrarische sector, nu zijn er steeds meer functies voor recreatie en natuur. Met Natuurmonumenten komen we tegemoet aan die behoefte. Ik werk al vijftien jaar bij Natuurmonumenten, op het moment als Boswachter Communicatie en Beleven. Het communicatie-gedeelte van mijn baan houdt in dat ik pers- en nieuwsberichten schrijf, de website bijhoud en adviseer over de communicatie bij grote projecten. Maar het is niet alleen maar zenden: we halen ook informatie door middel van meedenkavonden.

Bij zo’n meedenkavond wordt verschillende mensen gevraagd wat ze van een onderwerp vinden. Er is bijvoorbeeld veel discussie over een vaarverbinding die gepland staat. Wij als Natuurmonumenten zijn daar niet bepaald voorstander van, net als bewonersgroepen. De watersportsector pleit juist vóór die nieuwe verbinding. Zo zijn er altijd veel verschillende belangen die meespelen. We doen dan weleens een enquête onder gebruikers van het gebied. Ook hun stem is belangrijk.

In mijn functie staat ‘Beleven’ voor de recreatieve voorzieningen. Het is mijn taak om te controleren of een gebied er nog mooi uitziet. Ik zit veel achter de computer maar ben ook geregeld buiten, zoals bij het uitzetten van een nieuwe wandelroute. Die afwisseling en dat ik op allerlei mooie plekjes kom voor mijn werk, vind ik het allerleukste.

Een impulsaankoop zou ik nooit doen

In mijn privéleven consumeer ik duurzaam, maar niet tot in het extreme. Ik scheid m’n afval, als het kan pak ik de fiets en ik ben parttime vegetariër. Als ik dan toch een keertje vlees eet, ga ik meestal voor de biologische variant. En omdat m’n man en ik een nieuw dak op onze schuur krijgen, zijn we aan het uitzoeken of we daar zonnepanelen op kunnen plaatsen. Je kunt de BTW terugkrijgen, en dan kost het een paar duizend euro. Dat hebben we er wel voor over. Voor grote uitgaven als deze spaar ik. Ik heb geen gat in m’n hand maar ben ook niet de grootste spaarder die er is. Ik zit er een beetje tussenin. Een impulsaankoop zou ik nooit doen. Wil ik iets aanschaffen, zeker als het iets groots is, dan denk ik er eerst goed over na.

Via mijn werkgever bouw ik pensioen op. Beleggen, dat doen mijn man en ik allebei niet. Ik heb er weleens aan gedacht, maar het nooit serieus overwogen. Ik denk omdat het nogal onbekend terrein voor ons is. Tot nu toe is er nog geen aanleiding geweest om te gaan beleggen, maar ik zeg nooit nooit.”

 

 

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.