Jolyn geeft het liefst geld uit aan herinneringen opbouwen

Jolyn (27): “Ik geef m’n geld uit aan herinneringen opbouwen”

Voorleestijd: 1 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Jolyn geeft het liefst haar geld uit aan herinneringen opbouwen, sparen voor de lange termijn komt later. 

“Het mooiste wat je met je geld kan doen is niet dingen kopen, maar herinneringen opbouwen. Uit eten gaan met vrienden of een reis maken vind ik belangrijker dan dure merkkleding dragen of de nieuwste iPhone hebben. Doe mij maar een Samsung van 150 euro die ietsje minder mooi en hip is.

Aan andere dingen besteed ik dan juist weer relatief veel. De huur die ik iedere maand voor mijn kamer in Amsterdam betaal, zien veel mensen als het door de plee spoelen van 600 euro. Ik zie het niet als weggegooid geld. Het is veel geld, ja, maar ik vind het zo ontzettend leuk om met vriendinnetjes in een huis in een fantastische stad te wonen, dat het voor mij het geld dubbel en dwars waard is.

Doe mij maar een Samsung van 150 euro die ietsje minder mooi en hip is

Als m’n huur en andere vaste lasten zijn betaald, maak ik steeds een deel van m’n salaris over naar mijn spaarrekening. M’n laatste grote spaardoel was een reis naar Australië. Nu zet ik geld opzij voor een surfvakantie in Marokko. Verder dan een jaar kijk ik niet vooruit. Dat hoeft ook nog niet: ik heb geen relatie, geen kinderen, geen koophuis. Sparen voor de lange termijn komt wel als ik wat ouder ben.”

 

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.