Ronny

Ronny (34): “Het liefst word ik uitbetaald in high fives”

Voorleestijd: 1 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: ondernemer Ronny ziet een basisinkomen wel zitten.

“Ik vind het jammer dat alles om geld draait, dat het zo in elkaar zit. Je wilt er ook steeds meer van, omdat alles in je leven steeds duurder wordt. Koophuis, auto, kind, nog een kind(!), en ga zo maar door. Als je je eigen bedrijfje hebt, moet je je uurtarieven omhoog gooien. En dat voelt helemaal niet leuk.

“De waardering voor mijn eigen projecten is me veel meer waard dan die euro’s op mijn bankrekening.”

Het liefst zou ik uitbetaald willen worden in high fives. Gewoon, als ik op straat loop en mensen tegenkom die blij zijn met wat ik doe. Van mensen krijg ik namelijk energie en van nieuwe mensen ontmoeten word ik gigagelukkig. Maar ja, ik weet dat ik geld nodig heb. Met high fives koop ik geen grotere auto waar mijn kinderen straks allemaal in passen.

Geef mij maar een basisinkomen, zodat ik mijn duizend ideeën kan uitwerken. De waardering voor mijn eigen projecten is me veel meer waard dan die euro’s op mijn bankrekening.”

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.