Peaks

Peakers aan het woord: Liane en Max

04 december, 2020 - door Doris

5 min

In deze rubriek gaat het over onze Peakers. Wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom begonnen ze met Peaks? Beleggen ze voor een specifiek doel? Hoe gebruiken ze de app en hoe gaat het tot nu toe met het opbouwen van een potje voor later? Deze keer spreken we met Liane en Max.

Liane (27)
Peaker sinds: 36 maanden
Portfolio: Scherp 🌶️🌶️🌶️
Rendement: 26%

Liane is WMO-consulent, wat normaal gesproken betekent dat ze voor haar werk bij veel mensen over de vloer komt. Nu behandelt ze de meeste zorgaanvragen vanuit huis en gaat ze slechts bij uitzondering op huisbezoek. Tijdens deze huisbezoeken heeft ze gezien dat het best verstandig kan zijn om zelf ook over je pensioen na te denken, daardoor is ze er best vroeg bij met beleggen. Als Liane vrij is van werk, staat ze graag op het voetbalveld en brengt ze haar tijd gezellig met vrienden door.

Hoe ben je met beleggen begonnen?

“Al een tijdje speelde het door mijn hoofd dat ik meer met mijn geld moest doen. Dus toen ik drie jaar geleden een nieuwsbrief van de Rabobank ontving met daarin een introductie over Peaks, was dat precies op het juiste moment. Peaks klonk laagdrempelig en alsof ik niet alles zelf hoefde uit te zoeken: ideaal. En nu doe ik het dus nog steeds.”

Hoe gaat het tot nu toe?

“In het begin schommelde het de hele tijd van boven de nul naar onder de nul en weer terug. Nu ik ondertussen iets meer opzij heb gezet, merk ik dat het stabieler wordt. In maart ging het wel weer hard naar beneden, maar ik heb mijn beleggingen gewoon vastgehouden en nu gaat het weer goed.

Nu heb ik portfolio Scherp, maar ik was met Pittig begonnen. Ik wilde toch eerst even de kat uit de boom kijken en zien hoe het zou gaan voordat ik meer risico zou nemen. Op een gegeven moment had ik er vertrouwen in en ben ik geswitcht. Van mij mogen de grafieken in de app wel nog duidelijker. Ik vind het namelijk leuk om terug te kijken en zou specifieke maanden graag nog eens gemakkelijk opzoeken.”

Waar beleg je voor?

“Ik beleg voor de lange baan, om iets meer vrijheid te hebben als ik ouder ben. Ik kijk dan ook niet supervaak in de app, een keer per week ongeveer. Als er wereldnieuws is, ben ik altijd wel benieuwd hoe mijn beleggingen erop reageren, en pak ik de app er even bij.”


Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.


Max (20)
Peaker sinds: 26 maanden
Portfolio: Heet 🌶️🌶️🌶️🌶️

Max studeert economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft daar ook een baantje en nog een baan in de telecom. Als hij niet aan het werk of aan het studeren is, kookt en eet hij gezellig met vrienden en is hij vaak op de atletiekbaan te vinden. Hij heeft alle looponderdelen van 100 meter tot een halve marathon onder de knie, net als beleggen. Jong geleerd, oud gedaan zullen we maar zeggen.

Hoe ben je met beleggen begonnen?

“Op de middelbare school leerden we over beleggen met fictieve aandelen. We deden met de klas een wedstrijdje wie het meeste rendement kon behalen en dat won ik. Sindsdien vind ik beleggen interessant. Op mijn achttiende kreeg ik een baantje en ben ik begonnen met Peaks. Ik dacht of ik nu €2,50 of €3,00 kwijt ben aan een koffie, dat maakt niet zoveel uit. Dus dat geld kan ik net zo goed beleggen.”

Hoe gaat het tot nu toe?

“Het gaat heel goed. Ik zet mijn wisselgeld keer drie opzij en soms als ik geld nodig heb haal ik er wat af. In maart zaten mijn beleggingen even in een dipje, maar het viel erg mee. Vlak daarvoor had ik net een gedeelte verkocht, dat was wellicht een toevalstreffer. En tijdens de dip heb ik ook weer wat extra’s ingelegd. Over het algemeen probeer ik het gewoon door te laten lopen en haal ik er alleen geld af als ik het nodig heb.

In de twee jaar tijd dat ik met Peaks beleg, heb ik een paar vrienden laten beleggen. In het begin waren ze verbaasd dat ik dit had, nu vinden ze het ook leuk. Het lijkt me echt te gek als er een sociale functie in de app zou zitten en dat je je vrienden daarmee kunt toevoegen. Dat je misschien elkaars Peaks-potje kunt bekijken of dat je een ranglijst van de rendementen kunt zien.”

Waar beleg je voor?

“Het is wel echt mijn doel om voor de lange termijn te beleggen. Om iets achter de hand hebben. Nu komt dit extra potje soms ook handig uit, want studeren is best duur. Toch kom ik er liever niet aan. Ik vind het ook gewoon leuk om ongemerkt iets op te bouwen. Het is redelijk normaal om te sparen, maar dit is toch net even anders.”

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks
Dit delen

Over Doris, de auteur

Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Peaks6 min

Peakers aan het woord: Harry en Fokke

02 september, 2020 - door Doris

Waarom beursdips hartstikke normaal zijn bij beleggen

09 januari, 2020 - door Asmoun
Peaks3 min

Persoonlijk bericht van CEO Tom: Juist als het tegenzit, is het belangrijk om vol te houden

06 maart, 2020 - door Asmoun

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.