Paul, verkeersregelaar in Amsterdam

Paul (54): “Met een gezin moet je meer nadenken over je geld”

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: verkeersregelaar Paul. 

“Ik werk inmiddels dertien jaar als verkeersregelaar in Amsterdam. Daarvoor had ik een baan in de schoonmaak business, met nog een paar andere gasten. Maar het bedrijf waar ik voor werkte begon mensen voor te trekken en anderen te discrimineren. Het was in de tijd van de moord op Theo van Gogh, en ineens kregen m’n Marokkaanse collega’s geen opdrachten meer. Ik, als Surinamer, had daar niet direct last van, maar ik vond het echt niet kunnen. Toen ben ik opgestapt.

Via het UWV en de sociale dienst kon ik een cursus volgen tot verkeersregelaar. Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met mensen. Op drukke of gevaarlijke punten help ik iedereen om veilig aan het verkeer deel te nemen. Doordat steeds meer mensen oortjes in hebben, horen ze de tram vaak niet aankomen. Dat kan tot supergevaarlijke situaties leiden, waarna ik soms weer iemand van de straat moet oprapen. En soms help ik ook toeristen die de weg niet weten.

Het liefste sta ik ergens in het centrum. Daar gebeurt altijd wel wat, heb ik contact met allerlei verschillende mensen en krijg ik de meeste vrijheid in mijn werk. Soms moet ik op Schiphol staan bij de vrachtafdeling, waar ik het vrachtverkeer regel en moet controleren of de mensen wel een hesje en stevige schoenen dragen. Verder moet ik als een militair stilstaan, dat is niks voor mij. In de stad is het veel relaxter allemaal.

Als ik veel geld zou hebben zou ik wel beleggen

Van wat ik verdien gaat het meeste op aan huur, m’n energierekening en eten. Als ik geld overhoud koop ik kleren en schoenen, het liefste van New Balance. Dat is echt mijn merk. Overdag moet ik m’n werkkleding aan, dus kleed ik me in mijn vrije tijd graag mooi aan. Vroeger was ik heel slecht in sparen, maar sinds ik een dochter heb gaat het beter. Met een gezin moet je meer nadenken over je geld. Het meeste spaar ik voor vakanties naar Suriname, om mijn familie daar te bezoeken. Tickets zijn best duur, dus ik spaar elke maand een beetje. M’n volgende vakantie staat voor de zomer van 2020 gepland.

Als ik de loterij zou winnen, dan zou ik een huis in een gezellige buurt kopen, met een zwembadje erbij. Wanneer je in één klap zoveel geld hebt, komen er denk ik heel veel adviseurs op je af. Dan belt iemand van je bank dat ‘ie je geld voor je wil investeren. Ik beleg nu niet, maar als ik veel geld zou hebben, zou ik dat wel doen. Als je een bedrag vastzet voor een paar jaar, dan komt er daarna meer bij. Zo werkt het gewoon. Maar daar moet je eerst een smak geld voor hebben.”

 

Lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden over hoe jij met geld omgaat? Stuur een mailtje naar floris@peaks.nl en we nemen contact met je op! 

 

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

 

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.