Peaks

Frank: product-owner bij Peaks

15 oktober, 2018 - door Doris

3 min

Beleggen in renpaarden, in Netflix en in fondsen. Frank doet het allemaal. En hij begon al op zijn zeventiende! Dat hij ook in die richting ging studeren, kwam niet als een verrassing. Na zijn studie bedrijfskunde werkte hij bijna tien jaar bij Robeco. Daarna kwam er een nieuwe uitdaging op zijn pad: Peaks. Soms fietst hij vanaf zijn huis in Rotterdam naar kantoor, in Amsterdam. Naast deze uitdaging was hij ook nog eens de eerste product-owner bij Peaks. Maar wat doet een product-owner?

Jong geleerd, oud gedaan

“Al snel rolde ik het beleggingswereldje in. Volgens mij kocht ik mijn eerste aandelen in 5 VWO. Ik belegde toen voor mijn vakanties. Het was best een beetje actief beleggen, goed kijken naar welke bedrijven populair waren en hopen dat mijn beleggingen ook echt meer waard zouden worden. Meestal ging het goed en kon ik van mijn winst op vakantie. Nu beleg ik niet meer voor de korte termijn, maar probeer ik juist te bedenken welke sectoren de komende tien jaar zullen groeien. Daarnaast beleg ik in renpaarden. Dat is een familie hobby. Mijn paard heeft dit jaar al drie keer op het podium gestaan! Dat was geluk hebben en erg leuk. Mijn allereerste paard ging na één wedstrijd met pensioen. Tja, dat wist ik niet. Zo kan het lopen.”

Achter de schermen

“Het fijne van beleggen bij Peaks is, is dat het heel overzichtelijk is. Dat maakt mijn werk ook een stuk minder ingewikkeld. Eén van de dingen die ik namelijk doe is bedenken hoe alles moet werken. Hoe ingewikkelder het product, hoe moeilijker om een goede manier te bedenken. Bijvoorbeeld: hoe werkt het als een Peaker geld inlegt? Het is natuurlijk de bedoeling dat het voor de Peaker zo smooth mogelijk gaat. Maar hoe werkt het eigenlijk achter de schermen? Dat bedenk ik. Samen met de developers en operations afdeling kijken we wat er mogelijk is. Dan hak ik de knopen door en beslis hoe we het gaan indelen en bouwen.”

Planning

“Eigenlijk mag ik als product-owner heel veel beslissen. Nienke, mijn product-own compagnon en ik houden het overzicht van alles dat er op de planning staat. Samen beslissen we welke features, bugs en uitbreidingen in de app de hoogste prioriteit hebben. Zo weten de developers waar ze aan toe zijn en waarmee ze als eerste aan de slag kunnen. Er zijn altijd dingen die verbeterd kunnen worden en Lisanne, de ontwerpster van de app, bedenkt het ene idee na het andere. Dus zonder Nienke en mij wordt het waarschijnlijk een grote chaos, haha!”

Een app in een jaar

“Het leukste van werken bij Peaks vind ik dat toen ik twee jaar geleden begon, er nog helemaal niets was én nu wel. In een jaar was er een app! Dat is écht cool. We hebben met het hele team veel werk verzet. Dat geeft heel veel voldoening. In een groot bedrijf is dat anders, daar moet ieder idee langs tien man en voor er iets nieuws is of er iets wordt veranderd ben je eeuwen verder. Daar hebben we bij Peaks helemaal geen tijd voor. Gaan met die banaan.”

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks
Dit delen

Over Doris, de auteur

Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Peaks4 min

Tom Arends: algemeen directeur van Peaks

02 juli, 2018 - door Doris
Peaks3 min

Zo overtuig je al je vrienden om te gaan beleggen

25 juni, 2020 - door Doris

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.