Interviews

Enrico: de allerallerallereerste werknemer bij Peaks

15 februari, 2019 - door Doris

3 min

In 2015 gooide Enrico zijn leven om en boekte een ticket van Milaan naar Amsterdam. Hier volgde hij development lessen en als kersverse iOS developer bouwde hij voor Peaks het eerste prototype. Nu, vier jaar later, zit hij hier nog steeds. Wat doet Enrico allemaal en waar is hij het meest trots op?

In Italië

“Voordat ik naar Nederland verhuisde werkte ik bij een wijnboer op kantoor. Daar deed ik alles door elkaar. Ik ontwierp folders, ik bouwde de website en soms nam ik de telefoon op. Daar droomde ik over hoe ik mijn leven zou kunnen omgooien. Ik had drie opties in mijn hoofd: naar Amerika verhuizen en daar game developer worden, naar Berlijn verhuizen en daar een ontwerpstudie volgen of naar Amsterdam verhuizen en daar beter leren coderen. Het werd uiteindelijk dat laatste.”

Sexy design

“In Amsterdam volgde ik een intensieve developers cursus bij The App Academy. Ik vind animaties en goed ontworpen apps cool. Daarom koos ik er ook voor om iOS developer te worden en geen Android developer. Apple is veel strenger en ze kijken echt of het design van de app wel sexy genoeg is. Lelijke apps komen er simpelweg niet doorheen. Van zo’n uitdaging hou ik wel.”

Verzamelen

“Ik hou heel erg van gamification. Dat vind ik ook tof aan Peaks. Iedere keer als ik de app open verandert de waarde van mijn beleggingen en ik weet nooit welke kant op, dat maakt het spannend. Daarnaast beleg ik omdat ik verzamelen gewoon leuk vind. Iedere keer een beetje geld opzij zetten geeft me voldoening. En het idee dat als ik ooit een huis wil kopen, ik dat gewoon in mijn eentje kan zonder hulp van mijn ouders geeft me een groot gevoel van vrijheid.”

Van prototype…

“Als ik nu terugkijk op alles wat we hebben gedaan en meegemaakt ben ik verbaasd en trots tegelijkertijd. Ik was aangenomen om het prototype te bouwen. Toen het af was mocht ik blijven om ook de echte app te bouwen. In de tussentijd kwamen er steeds meer collega’s bij en zag ik niet alleen de app groeien, maar ook heel Peaks. We werken ondertussen met meer dan tien developers! Al is het nu een paar jaar geleden, ik vind het nog steeds cool dat de allereerste versie uit mijn handen is gekomen. Om Peaks van zo dichtbij vanaf het begin te zien groeien is een bijzondere ervaring. Ik denk niet dat ik snel nog zoiets meemaak.”

…naar App Store

“Peaks is niet de eerste app die ik ooit maakte, maar wel de eerste én enige app die ik zelf heb gereleased in de App Store. Ik kan me de dag dat we “live” gingen zo voor de geest halen, het was zenuwslopend! Twee jaar lang hadden we naar dit moment toegewerkt en nu moest ik op de knop drukken. Het was doodeng. Wat als er toch iets fout zat in mijn code? Gelukkig deed de app gewoon wat ‘ie moest doen!”

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks
Dit delen

Over Doris, de auteur

Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews4 min

Tom Arends: algemeen directeur van Peaks

02 juli, 2018 - door Doris

Allysa & Floris: customer success managers

17 juni, 2019 - door Doris

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.