Interviews

Elke: van topsporter naar Office Manager

14 november, 2018 - door Doris

3 min

Elke: de Office Manager van Peaks

Elke studeerde aan de Academie voor Lichamelijk Opvoeding. Ze stopte met haar studie om zich volledig op haar volleybalcarrièrre te richten. Na tien jaar volleybal op topniveau belandt ze op kantoor, eerst als intercedent en later als projectcoördinator. Nu is Elke al bijna twee jaar de Office Manager van Peaks. Hoe houdt ze bij ons de ballen hoog?

Topsport

“Ik ben zo’n tien jaar professioneel volleybalster geweest, waarvan ik zeven jaar in Italië heb gewoond en twee jaar in Duitsland. Hoogtepunt was het drie jaar op rij winnen van het kampioenschap, de ‘Scudetto’, in Italië. En ook voor het Nederlands volleybalteam, waarvoor ik zo’n tweehonderd interlands heb gespeeld, vloog ik de wereld rond. Bij topsport ga je zo op in de trainingen, de wedstrijden, de adrenaline. Nu besef ik nog meer hoe bijzonder dat was. Daar kan zelfs de leukste kantoorbaan niet tegenop. Maar als ik ‘s ochtends door het Vondelpark naar Peaks fiets, voel ik me bijna net zo gelukkig. Ik heb ontzettend leuke collega’s en krijg veel waardering voor mijn werk.”

Manusje-van-alles

“Ik ben een beetje de moeder van het Peaks-kantoor. Ik zorg ervoor dat alles goed geregeld wordt. Nouja niet alles, maar wel veel. Zo doe ik een groot gedeelte van de administratie, zit ik in het HR team en regel ik de contracten en als er ziekmeldingen zijn, houd ik het bij. Ook beheer ik de agenda’s van de oprichters een beetje, zij hebben het soms erg druk en dan plan ik meetings voor ze in.”

De feestcommissie

“Het klinkt soms een beetje suf, al dat geregel op kantoor, maar het is echt leuk! Geen dag is hetzelfde en er komen veel verschillende dingen op mijn pad. Ik ben een beetje een spin in het web. Samen met een paar collega’s mag ik ook de feestjes van Peaks organiseren. We proberen iedere keer wat nieuws te bedenken. De vorige keer hielden we een competitie met Oud-Hollandse spelletjes.”

Een dankbare baan

Ik hou ervan om voor mensen te zorgen en onbewust straal je dat uit, denk ik. In ieder geval komen mijn collega’s vaak naar me toe als ze hulp nodig hebben of met een vraagstuk rondlopen. Dit zijn soms grote dingen en soms kleine. Zo word ik geregeld gevraagd of er alsjeblieft deze hagelslag of die pindakaas voor de lunch besteld kan worden. Als het dan de week erop op tafel staat, zijn mijn collega’s heel blij. Ze bedanken mij, terwijl ze er eigenlijk gewoon zelf voor betalen, haha.”

Veel nationaliteiten

“Eén van de dingen die ik zo leuk vind op kantoor zijn de verschillende nationaliteiten die we hier hebben. Ik ben nauw betrokken bij het proces van buitenlandse werknemers naar Peaks halen. Naast de zaken die we als werkgever verplicht zijn te regelen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van de verblijfsvergunning, vinden we het belangrijk dat iemand zich ook snel ‘part of the family’ voelt. Het geeft voldoening om hieraan bij te dragen. Door bijvoorbeeld te helpen met het zoeken naar woonruimte, afspraken te maken bij de gemeente, en te helpen bij andere vragen die ze hebben. Of het nou om het zoeken van een school voor hun kinderen gaat of het kopen van een fiets.”

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks
Dit delen

Over Doris, de auteur

Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Beleghuh?5 min

5 tekens dat je klaar bent om te beginnen met beleggen

13 januari, 2020 - door Pleun

Arjen: "Ik moet zelf m'n pensioen regelen, omdat ik op zee werk"

02 januari, 2020 - door Asmoun
Geld5 min

Hoe je meer geld kan overhouden in 2020

03 januari, 2020 - door Asmoun

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.