Interviews

Freelance Beveiliger Mario (39): "Ik ben een natuurlijke mediator"

01 februari, 2018 - door Floor

3 min

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Mario werkt als freelance beveiliger.  

“Het was niet mijn plan om als beveiliger te gaan werken, maar als ik vroeger met vrienden in de kroeg was en er werd gevochten, dan stond ik er altijd tussen. Het gaat me blijkbaar natuurlijk af om de mediator uit te hangen. En toen de eigenaar van m’n stamkroeg vroeg of ik niet als portier kon komen werken dacht ik: waarom niet, ik ben hier toch al elk weekend te vinden.

Na tien jaar in loondienst te hebben gewerkt, besloot ik twee jaar geleden om voor mezelf te beginnen. Als freelance beveiliger werk ik bij hotels, coffeeshops, nachtclubs, privéfeestjes, van alles. Vroeger stond ik weleens aan een stuk door op Schiphol of in een museum. De afwisseling die ik nu heb vind ik veel leuker en ik kan mijn tijd zelf indelen. Daarnaast kan ik nu groeien door mensen in dienst te nemen en mijn bedrijf zo uit te breiden.

Ik zou mijn werk bijna voor niets doen, zo leuk vind ik het

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks

Ik zou mijn werk bijna voor niets doen, zo leuk vind ik het. Dat komt door het contact met mensen. Ik ken zo ongeveer heel Amsterdam, en er zijn denk ik maar een paar landen over de hele wereld waarvan ik nog geen inwoners heb ontmoet. Sommige mensen in deze business doen het voor de vrouwen, omdat je natuurlijk veel mooie dames ontmoet. Anderen doen het voor de fooi. Ik moet zeggen: dat is ook wel mooi meegenomen. Bij een hotel waar ik geregeld werk, komen veel vermogende mensen. Voor weinig moeite vang ik soms al een dikke fooi: als je iemands verloren tas vindt, of je hangt iemands jas op, krijg je er zo 100 euro voor.

Ook bij de nachtclubs waar ik sta vang ik heel wat fooi. Daar komen veel mannen met dure auto’s en mooie vrouwen, die je van tevoren al een dikke fooi geven zodat iedereen kan zien dat ze geld hebben. Vaak zijn die jongens opgegroeid in arme buurten waar geld zo schaars is, dat ze er extra mee showen.

Nu ik wat ouder word, denk ik er wel over om iets op te bouwen. Als ik het opnieuw had kunnen doen, had ik al jaren geleden een huis gekocht. Je moet alleen als zzp’er drie jaar voor jezelf werken en kunnen laten zien dat je al die jaren een bepaalde omzet hebt gehaald. Het is dus wel wat lastiger, maar dat koophuis gaat er sowieso komen.”

Dit delen

Over Floor, de auteur

Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Beleghuh?4 min

Waarom beursdips hartstikke normaal zijn bij beleggen

09 januari, 2020 - door Asmoun

Arjen: "Ik moet zelf m'n pensioen regelen, omdat ik op zee werk"

02 januari, 2020 - door Asmoun

Waarom het geen zin heeft om je Peaks-potje met dat van anderen te vergelijken

24 oktober, 2019 - door Asmoun

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.