Interviews

Manon (26): “Eenmaal in je kist heb je niks aan geld”

16 januari, 2019 - door Floor

3 min

“De afgelopen zes jaar heb ik als freelancer in de creatieve sector en muziekindustrie ontzettend veel ervaring opgedaan. Super nuttig, maar op een gegeven moment dacht ik: wow, ik ben van zes uur ‘s ochtends tot drie uur ‘s nachts aan het werk en nog steeds kom ik tijd tekort. Ik merkte dat ongeveer iedereen die in deze wereld freelancet zich helemaal kapot werkt. Het lijkt alsof je vrij bent, veel verdient en zelf mag bepalen hoeveel en wanneer je werkt, maar dat klopt niet. In werkelijkheid ben je altijd aan het werk, krijg je klussen voor de “ervaring” in plaats van dat je er goed voor betaald krijgt, en heb je totaal geen zekerheid.

Ik wilde het helemaal anders gaan doen en sinds kort heb ik een vaste baan bij een creatieve studio. We bedenken er campagnes, doen rebranding van merken, organiseren evenementen en zijn bezig een eigen uitgeverij op te zetten. Niet alleen inhoudelijk vind ik het fantastisch, ook ben ik heel blij met m’n arbeidsvoorwaarden. Ik word goed betaald, krijg hier veel meer tijd en ruimte om creatieve concepten te bedenken en als ik niet werk ben ik ook echt vrij. Ik heb meer tijd om te sporten, met vrienden en familie te zijn en gewoon af en toe niks te doen. Dat geeft zoveel rust!

Ook heel fijn: ik bouw via mijn werkgever automatisch pensioen op. Als ik het zelf moest regelen, zou ik nu geen geld opzij zetten voor later. Van m’n ouders heb ik meegekregen dat je niets aan geld hebt als je eenmaal in je kist ligt. Ik leef in het moment en geloof dat als ik iets graag wil doen of kopen, geld niet een rol moet spelen. Sommige mensen vinden dat misschien onverstandig, maar voor mij is het een bewuste keuze. Van spenden word ik gewoon gelukkig!

Om mijn nek draag ik een kettinkje met het woord ‘money’ eraan. Dat is de bijnaam die vrienden me hebben gegeven. Juist omdat ik totaal geen “gangster” ben, maar een gewoon meisje uit Brabant, vind ik het wel grappig. Op Instagram post ik als Money Manon foto’s waarop ik doe alsof ik heel rijk ben en alles om business en geld draait. Ik photoshop mezelf op een jacht of in een kantoor vol met geld, als grap natuurlijk. Zo neem ik mensen op de hak die dit soort foto’s ook posten, maar dan serieus bedoeld. En geloof me, die zijn er genoeg! Ik moet daar vooral om lachen. Geld is handig, maar niet het belangrijkste.”

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen. 

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks
Dit delen

Over Floor, de auteur

Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews5 min

“Iedereen kan rijk worden met beleggen, als je maar zelfbeheersing hebt”

25 september, 2018 - door Floor
Geld0 min

Wat is jouw relatie met geld? Doe de test!

27 maart, 2019 - door Doris

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.