In je kist heb je niks aan geld - Peaks

Manon (26): “Eenmaal in je kist heb je niks aan geld”

Voorleestijd: 3 min

Comments: 0

“De afgelopen zes jaar heb ik als freelancer in de creatieve sector en muziekindustrie ontzettend veel ervaring opgedaan. Super nuttig, maar op een gegeven moment dacht ik: wow, ik ben van zes uur ‘s ochtends tot drie uur ‘s nachts aan het werk en nog steeds kom ik tijd tekort. Ik merkte dat ongeveer iedereen die in deze wereld freelancet zich helemaal kapot werkt. Het lijkt alsof je vrij bent, veel verdient en zelf mag bepalen hoeveel en wanneer je werkt, maar dat klopt niet. In werkelijkheid ben je altijd aan het werk, krijg je klussen voor de “ervaring” in plaats van dat je er goed voor betaald krijgt, en heb je totaal geen zekerheid.

Ik wilde het helemaal anders gaan doen en sinds kort heb ik een vaste baan bij een creatieve studio. We bedenken er campagnes, doen rebranding van merken, organiseren evenementen en zijn bezig een eigen uitgeverij op te zetten. Niet alleen inhoudelijk vind ik het fantastisch, ook ben ik heel blij met m’n arbeidsvoorwaarden. Ik word goed betaald, krijg hier veel meer tijd en ruimte om creatieve concepten te bedenken en als ik niet werk ben ik ook echt vrij. Ik heb meer tijd om te sporten, met vrienden en familie te zijn en gewoon af en toe niks te doen. Dat geeft zoveel rust!

Ook heel fijn: ik bouw via mijn werkgever automatisch pensioen op. Als ik het zelf moest regelen, zou ik nu geen geld opzij zetten voor later. Van m’n ouders heb ik meegekregen dat je niets aan geld hebt als je eenmaal in je kist ligt. Ik leef in het moment en geloof dat als ik iets graag wil doen of kopen, geld niet een rol moet spelen. Sommige mensen vinden dat misschien onverstandig, maar voor mij is het een bewuste keuze. Van spenden word ik gewoon gelukkig!

Om mijn nek draag ik een kettinkje met het woord ‘money’ eraan. Dat is de bijnaam die vrienden me hebben gegeven. Juist omdat ik totaal geen “gangster” ben, maar een gewoon meisje uit Brabant, vind ik het wel grappig. Op Instagram post ik als Money Manon foto’s waarop ik doe alsof ik heel rijk ben en alles om business en geld draait. Ik photoshop mezelf op een jacht of in een kantoor vol met geld, als grap natuurlijk. Zo neem ik mensen op de hak die dit soort foto’s ook posten, maar dan serieus bedoeld. En geloof me, die zijn er genoeg! Ik moet daar vooral om lachen. Geld is handig, maar niet het belangrijkste.”

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen. 

Wil je weten hoe je toch een potje geld kan opbouwen voor later, zonder je uitgavenpatroon te veranderen? Lees het hier!

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.