Interviews

Jan Versteegh (32): "Ik verdien mijn geld met babbelen"

11 april, 2018 - door Floor

3 min

Jan Versteegh, 32, is presentator en zanger. Hij heeft onder andere Spuiten en Slikken gepresenteerd en tegen Geraldine Kemper gestreden in Jan versus Geraldine. 

“Als jongetje dacht ik al dat van alles in de wereld televisie maken het allerbeste bij me past. Je maakt iets wat er nog niet was. Iets interessants, leuks, grappigs of ontroerends. Ik heb niet de illusie dat ik levens red, dat doet mijn broertje, die arts is. Ik verdien mijn geld met babbelen, zoals mijn moeder het noemt. Maar ik hoop wel dat ik met mijn gebabbel mensen raak, ontroer of vermaak. Daar doe ik het voor.

Werken is voor mij een wedstrijd. Ik wil het goed doen – wat zeg ik: de beste zijn – en me ontwikkelen. Geld vind ik niet zo belangrijk. Het is lekker om te hebben omdat je het gewoon nodig hebt, maar dat is het ook wel. Als ik met televisie maken een stuk minder zou verdienen zou ik het nog steeds doen. Ik word er gewoon gelukkig van!

Samen met mijn vader bekeek ik iedere week de koersen in de krant

Omdat ik als zzp’er werk, kan ik niet al het geld dat ik binnenkrijg uitgeven. Ik moet een deel opzij houden voor de belasting en ik moet een potje opbouwen voor mijn pensioen. Daarnaast spaar ik voor de kortere termijn, zoals vakanties. Ja, ik ben best georganiseerd met mijn geld. Dat moet ook wel, want ik besef maar al te goed dat ik waarschijnlijk niet tot mijn pensioen televisie kan maken. Ik zou het zeker wel willen, maar ik moet rekening houden met een ander scenario, en een ander inkomen. Misschien begin ik wel een chambre d’hôte in Tsjechië! Zolang ik nu genoeg verdien wil ik mijn geldzaken goed plannen. Dat klinkt misschien burgerlijk en saai, maar ik denk dat het vooral verstandig is.

Ik ken mensen die ontzettend veel hebben verdiend met cryptomunten. Zelf durf ik daar niet aan te beginnen. Ik heb weleens belegd: toen ik twaalf was kreeg ik vier aandelen in een beleggingsfonds. Dat kostte toen geloof ik honderd gulden. Samen met mijn vader bekeek ik iedere week de koersen in de krant. Het voelde als een soort spelletje.

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks

Ik ben georganiseerd met mijn geld, want waarschijnlijk kan ik niet tot mijn pensioen televisie blijven maken

Voor nu heb ik mijn geld geïnvesteerd in een huis. In één keer heb ik €200.000 van mijn hypotheek afgelost. Dat mag iedereen van me weten omdat het toch online staat. Blijkbaar is er een website, bekendeburen.nl, waarop je precies kunt zien wat BN’ers voor hun huis hebben betaald én hoeveel geld ze zelf hebben meegenomen. Mega weird!”

Dit delen

Over Floor, de auteur

Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews4 min

Even voorstellen: journalist Ronit Palache

23 maart, 2018 - door Floor

De ervaring van Rients (28): “Ik wilde al een app als Peaks”

24 augustus, 2018 - door Floor

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.