jan versteegh

Jan Versteegh (32): “Ik verdien mijn geld met babbelen”

Voorleestijd: 2 min

Comments: 0

Jan Versteegh, 32, is presentator en zanger. Hij heeft onder andere Spuiten en Slikken gepresenteerd en tegen Geraldine Kemper gestreden in Jan versus Geraldine. 

“Als jongetje dacht ik al dat van alles in de wereld televisie maken het allerbeste bij me past. Je maakt iets wat er nog niet was. Iets interessants, leuks, grappigs of ontroerends. Ik heb niet de illusie dat ik levens red, dat doet mijn broertje, die arts is. Ik verdien mijn geld met babbelen, zoals mijn moeder het noemt. Maar ik hoop wel dat ik met mijn gebabbel mensen raak, ontroer of vermaak. Daar doe ik het voor.

Werken is voor mij een wedstrijd. Ik wil het goed doen – wat zeg ik: de beste zijn – en me ontwikkelen. Geld vind ik niet zo belangrijk. Het is lekker om te hebben omdat je het gewoon nodig hebt, maar dat is het ook wel. Als ik met televisie maken een stuk minder zou verdienen zou ik het nog steeds doen. Ik word er gewoon gelukkig van!

Samen met mijn vader bekeek ik iedere week de koersen in de krant

“Ik ben georganiseerd met mijn geld, want waarschijnlijk kan ik niet tot mijn pensioen televisie blijven maken”

Omdat ik als zzp’er werk, kan ik niet al het geld dat ik binnenkrijg uitgeven. Ik moet een deel opzij houden voor de belasting en ik moet een potje opbouwen voor mijn pensioen. Daarnaast spaar ik voor de kortere termijn, zoals vakanties. Ja, ik ben best georganiseerd met mijn geld. Dat moet ook wel, want ik besef maar al te goed dat ik waarschijnlijk niet tot mijn pensioen televisie kan maken. Ik zou het zeker wel willen, maar ik moet rekening houden met een ander scenario, en een ander inkomen. Misschien begin ik wel een chambre d’hôte in Tsjechië! Zolang ik nu genoeg verdien wil ik mijn geldzaken goed plannen. Dat klinkt misschien burgerlijk en saai, maar ik denk dat het vooral verstandig is.

Ik ken mensen die ontzettend veel hebben verdiend met cryptomunten. Zelf durf ik daar niet aan te beginnen. Ik heb weleens belegd: toen ik twaalf was kreeg ik vier aandelen in een beleggingsfonds. Dat kostte toen geloof ik honderd gulden. Samen met mijn vader bekeek ik iedere week de koersen in de krant. Het voelde als een soort spelletje.

Voor nu heb ik mijn geld geïnvesteerd in een huis. In één keer heb ik €200.000 van mijn hypotheek afgelost. Dat mag iedereen van me weten omdat het toch online staat. Blijkbaar is er een website, bekendeburen.nl, waarop je precies kunt zien wat BN’ers voor hun huis hebben betaald én hoeveel geld ze zelf hebben meegenomen. Mega weird!”

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.