Interviews

Romy (28): "Ik wil niet bezuinigen op stroopwafels!"

10 augustus, 2017 - door Doris

2 min

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Romy wil absoluut niet bezuinigen op stroopwafels (of andere lekkere dingen). 

“Wat ik belangrijk vind, een beetje cliché, is dat ik iedere dag gelukkig kan zijn. Gewoon kan kopen waar ik trek in heb. Ik wil niet bezuinigen op stroopwafels! Ik leef met de dag en ik koop eigenlijk alleen wat ik nodig heb. Nu probeer ik dus iedere week boodschappen te doen bij de Lidl, gewoon één kar voor de rest van de week ontbijt en lunch. Ik denk dat je bij de AH echt meer geld kwijt bent. Dan zijn de verpakkingen van de Lidl misschien wel wat lelijker, maar de kwaliteit is soms zelfs beter.

Het meeste geld geef ik uit aan eten. Een jaar geleden ben ik met een vriend Vormlust, een ontwerpstudio, begonnen en als de creativiteit eenmaal op gang is, werk je zo de hele avond door. We eten dus best vaak buiten de deur; in de Markthal, bij Speck, Warung Mini of gewoon een patatje van Bram. Even pauze en inspiratie opdoen, dan kunnen we er daarna weer tegenaan.

Ik leef met de dag en ik koop eigenlijk alleen wat ik nodig heb

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks

Heel lang heb ik niet echt gespaard, het zette gewoon geen zoden aan de dijk. Tot twee jaar geleden; ik kreeg van mijn vader geld voor mijn rijbewijs. Dat rijbewijs heb ik nooit gehaald, sorry pap, maar het geld heb ik tot de dag van vandaag bewaard. Het bedrag was het begin van een soort automatisch sparen, zonder dat ik het doorheb, zet ik er iedere keer iets bij. Ik denk doordat ik geen hele grote uitgaven doe. Ik ben helemaal niet materialistisch ingesteld.

Natuurlijk zou ik wel eens meer willen kopen, of grote aankopen doen, een nieuwe bank bijvoorbeeld. Daar heb ik niet een-twee-drie het geld voor. Maar ik betwijfel of je blijer bent als je alles in één keer kunt kopen. Nu moet ik creatief met mijn geld omgaan, keuzes maken, een beetje proberen te sparen. Na een tijdje kan ik kopen waar ik zo lang naar heb uitgekeken, en dat is echt een soort happening. Dan denk ik wauw, dit is nu van mij! En dan voel ik me rijk en superblij.”

Dit delen

Over Doris, de auteur

Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews3 min

Paul (54): “Met een gezin moet je meer nadenken over je geld”

25 april, 2019 - door Floor

Wieger (39): "Het geld wat ik voorheen zou hebben opgerookt, zet ik nu op m'n Peaks-account"

10 oktober, 2018 - door Floor

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.