Interviews

Maartje (30): "Mijn salaris gaat elke maand helemaal op"

23 mei, 2017 - door Floor

2 min

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: architect Maartje is slecht in sparen. 

“Het punt met mij is dat ik nergens niet graag geld aan uitgeef. Veel van mijn salaris gaat op aan weekendjes weg en avondjes uit. Ik werk fulltime als architect en heb daarnaast een eigen architectenbureautje samen met een vriendin. In de avonden en weekenden werken we daar voor, maar alleen als we een opdracht leuk vinden of het geld echt nodig hebben. Het verschilt dus per maand hoeveel geld ik heb, maar hoe dan ook: het gaat steeds helemaal op want ik ben nogal slecht in sparen. 

Ik heb het denk ik van mijn ouders, zij zijn ook geen grote spaarders

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks

Ik krijg er weleens pijn in m’n buik van als ik blut ben, maar uiteindelijk gaat het altijd goed. In het ergste geval kan ik wat van m’n creditcard kopen of geld van iemand lenen. Dat betaal ik dan wel altijd meteen terug, hoor! Mocht ik ooit een kindje krijgen, dan moet het wel drastisch anders. Omdat ik dan verantwoordelijk ben voor iemand anders zou ik wel echt moeten beginnen met sparen.

Ik heb het denk ik van mijn ouders, zij zijn ook geen grote spaarders. Ze zullen nooit bezuinigen op leuke dingen zoals feestjes of vrienden uitnodigen om bij ze te komen eten. Ik vind het mooi dat ze zo vrijgevig zijn, en merk dat ik dat zelf ook ben. Maar daardoor zeg ik nooit nee.”

Dit delen

Over Floor, de auteur

Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews6 min

Anna: "Geef meer bewust uit om grip op je geld te krijgen"

17 januari, 2020 - door Asmoun

Sparen of beleggen, wat is het beste voor jou?

07 december, 2018 - door Floor

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.