Maartje is slecht in sparen

Maartje (30): “Mijn salaris gaat elke maand helemaal op”

Voorleestijd: 2 min

Comments: 0

Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: architect Maartje. 

“Het punt met mij is dat ik nergens niet graag geld aan uitgeef. Veel van mijn salaris gaat op aan weekendjes weg en avondjes uit. Ik werk fulltime als architect en heb daarnaast een eigen architectenbureautje samen met een vriendin. In de avonden en weekenden werken we daar voor, maar alleen als we een opdracht leuk vinden of het geld echt nodig hebben. Het verschilt dus per maand hoeveel geld ik heb, maar hoe dan ook: het gaat steeds helemaal op want ik ben nogal slecht in sparen. 

Ik heb het denk ik van mijn ouders, zij zijn ook geen grote spaarders

Ik krijg er weleens pijn in m’n buik van als ik blut ben, maar uiteindelijk gaat het altijd goed. In het ergste geval kan ik wat van m’n creditcard kopen of geld van iemand lenen. Dat betaal ik dan wel altijd meteen terug, hoor! Mocht ik ooit een kindje krijgen, dan moet het wel drastisch anders. Omdat ik dan verantwoordelijk ben voor iemand anders zou ik wel echt moeten beginnen met sparen.

Ik heb het denk ik van mijn ouders, zij zijn ook geen grote spaarders. Ze zullen nooit bezuinigen op leuke dingen zoals feestjes of vrienden uitnodigen om bij ze te komen eten. Ik vind het mooi dat ze zo vrijgevig zijn, en merk dat ik dat zelf ook ben. Maar daardoor zeg ik nooit nee.”

 

Lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden over hoe jij met geld omgaat? Stuur een mailtje naar floris@peaks.nl en we nemen contact met je op! 

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.