Interviews

Dasha: creatief met customers en copy

24 september, 2019 - door Floor

3 min

Dasha groeide op in Duitsland, waar ze kunstgeschiedenis en archeologie studeerde. De liefde bracht haar naar Nederland, waar ze na haar master comparative arts and media studies begon bij Peaks. Hier staat ze iedere dag klaar voor onze Duitse customers to-be, maar dat is lang niet alles wat ze doet!  

De kunst van short copy

“Na mijn studie ging ik aan de slag als creative director bij een kunstgalerie. Superleuk, maar ik kreeg er niet voor betaald. Daarom ging ik op zoek naar een parttime baan voor ernaast, en zo kwam ik bij Peaks terecht als customer care agent. Toen de galerie waar ik werkte dicht ging, kon ik gelukkig fulltime bij Peaks gaan werken. Ook kreeg ik er meer creatieve taken bij. Dertig procent van m’n tijd ben ik bezig met het schrijven van allerlei teksten: van blogs en teksten voor sociale media tot aan short copy voor bijvoorbeeld advertenties. Dat laatste vind ik het allerleukste. Ik zie het als een kunst om met slechts een paar woorden de aandacht van m’n publiek te trekken.”

Altijd aardig blijven

“In die andere zeventig procent van m’n tijd werk ik als senior customer care agent. Dit betekent dat ik ons Duitse customer care team coördineer. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat het hele team weet wat we moeten communiceren, hoe Salesforce (het systeem dat we gebruiken) werkt, en ik bewaak onze tone of voice. Die is informeel, direct en open. We willen zo transparant mogelijk zijn en proberen altijd vriendelijk te blijven. Ook bij negatieve of onaardige opmerkingen.”

Belangrijke feedback

“Het is heel tof om direct contact te hebben met onze customers to-be. Ik weet zo precies wat mensen leuk vinden aan Peaks en met welke vragen ze zitten. Die vragen koppel ik weer terug, en zo verbeteren we onze communicatie iedere dag een beetje. Een voorbeeld is dat het voor veel Duitsers niet duidelijk was dat onze app nu nog niet live is in Duitsland. Ze probeerden tevergeefs de app te downloaden. Na deze feedback hebben we de copy op onze website aangepast. Nu krijgen we er veel minder vragen over.”

Bumpy road

“Ik merk dat het grote deel van de Duitsers nogal behoedzaam is als het om beleggen gaat. Ze maken zich zorgen om hun veiligheid wat betreft hun data en geld. Dat is ook niet raar: in Duitsland is er maar weinig toegankelijke informatie over beleggen te vinden. Ik geloof echt dat Peaks daar verandering in kan brengen. De toon in onze teksten is die van een goede vriend die veel kennis over beleggen heeft. De app, website en blog helpen je om beleggen te begrijpen en over de risico’s wordt open gecommuniceerd. Het wordt misschien wel een bumpy road in Duitsland, maar ik denk dat Peaks ook daar uiteindelijk een succes zal worden.”

Avontuurlijke Nederlanders

“Als ik een heleboel geld bij elkaar zou hebben belegd, zou ik er een appartement in Berlijn van kopen. De prijzen stijgen daar wel, maar het is nu nog best betaalbaar. Dat is in Amsterdam wel anders! Ik moest erg wennen aan hoe duur alles hier is, en hoe de huizen op elkaar zijn gepropt. Het heeft iets knus, maar soms verlang ik erg naar het groots opgezette, ruimtelijke van Berlijn. Het leuke aan Nederland vind ik dan weer dat de mensen hier wat avontuurlijker zijn. Ze staan meer open voor nieuwe technologie dan hun voorzichtige oosterburen.”

 

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen. 

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks
Dit delen

Over Floor, de auteur

Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews3 min

Nienke: surfchick en cijfergeek bij Peaks

21 januari, 2019 - door Doris

Outsole eigenaar: "Ik verzamel al sinds m'n 16e sneakers"

11 september, 2019 - door Floor

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.