Interviews

Candela: Peaks’ Spaanse tekstschrijver

15 oktober, 2020 - door Doris

3 min

Candela verhuisde bijna drie jaar geleden van Spanje naar Groningen voor haar masteropleiding. Nu schrijft ze bij Peaks alle teksten voor de Spaanse app en kan ze niet wachten de eerste Spaanse Peakers te vragen naar hun ervaringen. We stellen haar graag even aan je voor!

Hoe ben je bij Peaks terecht gekomen?

“Ik ben een poos freelancer geweest, maar de onzekerheid die daarbij komt kijken is echt niets voor mij, daarom ging ik op zoek naar een vaste baan. De vacature van Peaks kwam voorbij op LinkedIn en ik was meteen enthousiast. Misschien een beetje te enthousiast want ik wilde er gelijk op reageren en daardoor verstuurde ik mijn sollicitatiebrief rond twee uur ‘s nachts. De volgende ochtend was ik bang dat ik gekke dingen had geschreven, gelukkig viel het wel mee en kreeg ik een bericht terug. Toen ik een paar dagen later werd gebeld dat ik de baan had, lag ik ziek in bed met corona. Dat voelde best surrealistisch allemaal.”

Ik zie beleggen niet alleen als een potje voor later, maar ook als nieuwe manier om goed voor jezelf te zorgen

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks

Hoe begin je de dag?

“Iedere dag begin ik met iets wat ik leuk vind. De ene dag ga ik hardlopen en de andere dag lees ik met een kop koffie de krant. Tijd voor mezelf vind ik erg belangrijk, ik trek er dan ook zeker een uur voor uit. Als ik meteen na mijn ontbijt aan het werk zou moeten, mist er wat voor mij.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Net als mijn ochtendroutine is mijn werkdag vrijwel iedere dag anders. Op het moment doe ik zoveel verschillende dingen door elkaar. Als iemand me vraagt wat ik doe voor werk, weet ik soms niet waar ik moet beginnen. Zo heb ik onwijs veel vertaald de afgelopen maanden: van de app en de website tot blogartikelen. Nu dat voor het grootste deel klaar is, heb ik eindelijk tijd om me te focussen op wat ik het leukst vind: mensen interviewen en achterhalen wat Spaanse Peakers belangrijk vinden. Dat is niet makkelijk, maar juist daardoor vind ik het leuk, het daagt me echt uit.”

Beleg je zelf ook?

“Ik was al een tijdje van plan om aandelen te kopen. Voordat ik bij Peaks aan de slag ging, had ik me er al in verdiept. Ondanks dat ik weet hoe het werkt, durfde ik toch de stap niet te zetten en heb ik nog steeds geen aandelen gekocht. Ik denk dat ik toch bang was om mijn geld kwijt te raken. Het concept van Peaks, om in indexfondsen te beleggen, was nieuw voor me en sprak me meteen aan. Nu zet ik dus al een half jaar iedere maand wat geld opzij. Ik zie het niet alleen als een potje voor later, maar ook als nieuwe manier om goed voor jezelf te zorgen.”

Heb je een financieel doel?

“Het geeft me een super voldaan gevoel om mijn financiën op een rijtje te hebben. Ik houd me een soort van aan de 50-30-20-regel. Met het geld dat ik opzij zet heb ik op het moment geen plannen, behalve dan dat ik gewoon een buffer achter de hand wil hebben. Later zou ik wel heel graag in een tiny house aan het strand willen wonen.”

Wat zou je doen in een ander universum?

“In mijn vrije tijd houd ik me met heel veel dingen bezig. Een van die dingen is duiken en het onderzoeken van al het leven in de zee. Dat vind ik zo’n fascinerende wereld. Ik denk dan ook dat als er een parallel universum zou bestaan dat ik daarin bioloog ben en het zeeleven nog veel meer onderzoek dan nu.”

Dit delen

Over Doris, de auteur

Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews3 min

Adam: heeft de Peaks iPhone app in 't vizier

06 augustus, 2020 - door Doris
Geld4 min

Steek jaarlijks €5.000 in je zak met de 50-30-20-regel

22 februari, 2020 - door Asmoun

Ervaringen met Peaks - door drie Peakers van het eerste uur

22 november, 2018 - door Floor

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste 3 maanden gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.