Annemarieke, werkt op de Albert Cuypmarkt

Annemarieke (37): “Je kunt me wel werkverslaafd noemen”

Voorleestijd: 2 min

Comments: 0

“Zes dagen per week sta ik van acht uur ‘s ochtends tot kwart over zes ‘s avonds op de Albert Cuyp met mijn kraam Pietje Bel. Ik verkoop telefoon accessoires en fietsonderdelen. Eerst werkte ik voor iemand die ik van de voetbal kende. Ik vroeg een keer of ik hem een dagje mocht komen helpen met z’n kraam. Dat werd nog een dagje, en nog een, en zo kwam ik in vaste dienst. Bijna zestien jaar deden we het samen, maar sinds een maand heb ik alle handel overgenomen, en nu doe ik het alleen.

Het leukste vind ik de afwisseling. Iedere dag heb je weer met andere mensen te maken. En ik vind het heerlijk om elke dag alles in mijn handen te hebben. Om te zien wat er nog is, en al mijn waar dan mooi op te hangen. In de avonden, en soms ook op zondag, ben ik bezig met de inkoop en de boekhouding.

Ik ben niet zo van de uitspattingen

Ik heb niet zoveel vrije tijd, maar dat vind ik niet erg. Vier jaar geleden ben ik voor het laatst met vakantie geweest. Daarvoor was twaalf jaar geleden de laatste keer. Ik ben niet zo van de vakantie. Als klein kind was ik altijd ziek als ik niet naar school hoefde, ik denk dat het daardoor komt. Het liefste ben ik bezig. Je kunt me wel werkverslaafd noemen.

Ook als het om andere dingen dan vakanties gaat, ben ik niet zo van de uitspattingen. Ik ga weleens uit eten, maar dat kost dan niet meer dan drie tientjes. Vroeger kocht ik veel voetbalshirts, maar dat doe ik nu ook minder. Het meeste van mijn geld spaar ik. Iedere maand zet ik een vast bedrag opzij voor m’n pensioen. Daarnaast spaar ik voor andere uitgaven.

Niet zo lang geleden heb ik een stukje grond met een vakantiehuisje gekocht op een camping in de buurt van Apeldoorn. Vaak ga ik er op zaterdagavond heen, en dan zondagavond weer terug. M’n ouders en broer komen ook vaak langs. Het is Nederland, maar je bent er toch even lekker uit. En dan de volgende dag weer aan de bak op de markt. Daar ben ik toch het allerliefste.”

 

 

Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kunt verliezen.

Laat een reactie achter

Anderen kunnen je e-mailadres niet zien.

Goed om te weten: Peaks heeft het recht om reacties te verwijderen die ongepast taalgebruik bevatten of die inhoudelijk niet bijdragen aan de blog.