Interviews

Adam: heeft de Peaks iPhone app in 't vizier

06 augustus, 2020 - door Doris

3 min

Adam waagde in 2018 een grote sprong naar de andere kant van de wereld: hij verhuisde in zijn eentje van Kuala Lumpur naar Dublin. Het avontuur beviel hem uitstekend, maar de stad werd hem te klein. Niet veel later verhuisde hij naar Amsterdam en nu is hij Peaks’ Lead iPhone app Developer. Lees hier wat hij allemaal doet!

Van Kuala Lumpur tot Amsterdam

“Vorig jaar met Koningsdag was ik voor het eerst in Nederland. Overal oranje: dat zie ik ieder weekend wel zitten, gezellig! Het grote verschil met Dublin, waar ik hiervoor woonde, is dat hier zoveel te doen en te zien is, nu tijdens corona nog steeds. Ik verveel me geen moment, hier voel ik me vrij terwijl ik me in Ierland soms opgesloten voelde op het eiland. Er is wel een ding wat ik soms mis van thuis: de eetcultuur. In Azië is het namelijk heel normaal (en goedkoop!) om dagelijks uit eten te gaan.”

Coronakantoor

“Afgelopen februari kon ik bij Peaks beginnen en ben ik verhuist. Ondanks dat het wellicht de slechtste tijd ooit was om naar een ander land te verhuizen, corona heeft het me niet makkelijk gemaakt, heb ik het erg naar mijn zin. Met mensen afspreken is moeilijk, maar nu we weer met kleine groepjes naar kantoor kunnen, leer ik die paar collega’s wel extra goed kennen. Dat is leuk. Door corona heb ik nog geen standaard werkdag gehad. Er zijn zelfs dagen dat ik vanuit mijn bed meteen achter mijn computer kruip en dat ik me pas vlak voor lunchtijd bedenk dat ik nog steeds in mijn pyjama loop, lekker toch!”

Peaks team

“Als lead developer krijg ik best veel verantwoordelijkheid en dat maakt het werk in een klein team zoals bij Peaks heel leuk. Alles wat er op de iPhone app gebeurt, heb ik in mijn vizier. We werken als team heel goed samen. Bij iedere update van de app weet ik precies welke bugs er zijn opgelost, hoe we de ervaring van de klant hebben verbeterd en aan welke nieuwe features we achter de schermen hebben gewerkt. Op dit moment gebeuren er geen grote dingen voor de Nederlandse app, dat komt omdat we hard aan het bouwen zijn aan de Spaanse en Franse app. Dat Peakers ons harde werk in hun handen hebben, maakt me heel trots.”

Zelf beleggen

“Zelf ben ik niet de standaard Peaker. Ik vind het namelijk ook heel leuk om losse aandelen te kopen en de markt in de gaten te houden. Daarnaast bouw ik ook gewoon een potje op. Als een soort safety net. Mijn motto met geld is al jaren: geld is niet alles, maar voor alles heb je geld nodig. Het is niet fijn om er te weinig van te hebben, maar ik droom er ook niet van rijk te zijn.”

In een ander universum

“In een ander universum ben ik waarschijnlijk een rockster. Ik ben echt gek op muziek! Naar concerten gaan, bijzondere 70’s en 80’s muziek zoeken en zelf gitaar spelen, ik kan het allemaal wel de hele dag doen. Deze zomer zijn alle concerten waar ik heen zou gaan afgelast, superbalen, maar om de poppodia te steunen heb ik het geld van alle tickets gedoneerd.”

Zelf ook gaan beleggen?
Beginnen is makkelijker dan je denkt

Download PeaksDownload Peaks
Dit delen

Over Doris, de auteur

Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

Misschien is dit ook wel iets voor jou:

Interviews4 min

Tom Arends: algemeen directeur van Peaks

02 juli, 2018 - door Doris

Zo overtuig je al je vrienden om te gaan beleggen

25 juni, 2020 - door Doris

Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste 3 maanden gratis!)

Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Schipluidenlaan 4 te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.