PeaksBlogPeaksPeakers aan het woord

  Peaks

  Peakers aan het woord

  19 december, 2019 - door Asmoun

  7 min

  In deze rubriek gaat het over onze Peakers. Wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom begonnen ze met Peaks? Beleggen ze voor een specifiek doel? Hoe gebruiken ze de app en hoe gaat het tot nu toe met het opbouwen van een potje voor later? Deze keer spraken we met Wessel, Ibrahim en Jeroen.

  Ibrahim (26)
  Peaker sinds: 8 maanden
  Portfolio: Mild 🌶️
  Rendement: 3%

  Ibrahim is net klaar met zijn studie People & Business Management en werkt in een milieupark en in een museum. Op dat milieupark helpt hij mensen om afval heel specifiek te scheiden. Deze nobele en duurzame baan geeft hem veel voldoening. Niet in de laatste plaats, omdat het tijdens zijn studie ook wel even lekker was om wat anders te doen. Dan achter de computer en in te boeken zitten. Maar lang zal hij zijn huidige werk niet meer doen, want Ibrahim is hard op zoek naar een baan die aansluit op zijn studie. 

  Slimme manier om geld op te bouwen voor grote uitgaven

  “Ibrahim begon met Peaks op aanraden van een bekende die hij tegenkwam op het station. “In de trein heb ik de app gedownload en toen ben ik eigenlijk meteen begonnen. Ik beleg met portfolio Mild en doe dat eigenlijk vooral om wat geld achter de hand te hebben. Het is niet per se mijn droom om rijk te worden. Voor mij is beleggen meer een slimme manier om een pot geld op te bouwen en voor grote uitgaven.”

  “Momenteel heb ik een rendement van 3% met portfolio Mild. Ik heb niet echt een specifiek doel waar ik voor beleg, dus ik wilde niet al te veel risico lopen. Misschien dat ik mijn geld over een paar jaar wel gewoon opneem. Maar als ik dan toch een mogelijk doel moet noemen: ik zou wel een mooie elektrische fiets willen.”

  Beste om de app te vergeten en met rust te laten

  “Ik kijk af en toe in de app als ik een push-bericht krijg. Als Peaks iets stuurt over wisselgeld of iets dergelijks. Dan wil ik altijd wel even kijken hoe ik ervoor sta. Mijn tactiek is eigenlijk om de app een beetje te vergeten en met rust te laten, zodat ik ook niet in de verleiding kom om er iets af te halen.”

  “De app is heel stabiel en en betrouwbaar. Ik vertel de mensen om me heen vaak dat ze Peaks eens moeten uitproberen, maar op een of andere manier zijn mensen nog steeds huiverig om te gaan beginnen met beleggen. Je weet niet wat je mist, denk ik dan.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je een deel van je inleg kúnt verliezen.

  Wessel Langevoort (20)
  Peaker sinds: 5 maanden 
  Portfolio: Pittig 🌶️🌶️
  Rendement: 4,9%

  Wessel woont net op zichzelf en werkt in de logistiek. Toen de bank hem iets te vaak liet weten dat de spaarrente weer was gedaald, ging hij op zoek naar andere mogelijkheden om wat met zijn geld te doen. Via een tv-commercial kwam Peaks toen op zijn pad.

  Eerst zien dan geloven

  “Op een gegeven moment was mijn spaarrente 0,13% of zoiets, dus toen leek Peaks me een handige manier om wat meer rendement op mijn geld te behalen. Vooral de wisselgeld-functie – waarbij je met je aankopen redelijk ongemerkt geld opzij kan zetten – sprak me aan. Dat vind ik een heel makkelijke manier om toch wat op te bouwen. Ik vind het gebruiksgemak van de app top en vind het ook fijn dat als ik bel, ik word geholpen door mensen die begrijpen waar ze het over hebben.”

  “Ik begon bij Peaks met portfolio Mild. “Eerst zien dan geloven”, dacht ik. Na een maand heb ik mijn portfolio overgezet naar Pittig, omdat het rendement me beviel. Inmiddels zit ik op een rendement van 4,9%.” 

  “Ik probeer zoveel mogelijk te volgen. Blogs van Peaks, maar ook zeker nieuwsmedia die over beleggen schrijven. Ik volg ook bekende beleggers, zoals Warren Buffett. Zijn uitspraak: “Je moet in dingen beleggen die je zelf logisch vindt en begrijpt” vind ik een hele goede. Daarom investeer ik bijvoorbeeld ook in aandelen van elektrische auto’s, omdat ik denk dat de elektrische automarkt alleen maar gaat groeien.”

  Ongemerkt geld opzij zetten voor de lange termijn

  “Ik vind beleggen best wel leuk en ik heb er inmiddels veel over gelezen. Dus ik weet dat ik beter van mijn geld af kan blijven en het er voor langere tijd moet laten staan. En ik leef gewoon normaal en geef uit wat ik wil, maar ik heb ik altijd wel een potje voor onvoorziene kosten. Peaks is voor mij echt meer voor later. Daar zet ik ongemerkt geld opzij voor de lange termijn. Het is ook niet zo dat ik over een paar jaar wat ga opnemen voor een vakantie. Ik zou mijn geld er hooguit afhalen om opnieuw te beleggen. Maar dat zie ik dan wel weer.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je een deel van je inleg kúnt verliezen.

   

  Jeroen Odekerken (30)
  Peaker sinds: 9 maanden
  Portfolio: Pittig 🌶️🌶️
  Rendement: 7%

  Jeroen is WOZ-adviseur, woont samen en wordt binnenkort vader. Misschien dat hij zijn Peaks-potje ooit nalaat aan zijn kroost, maar hij moet eerst zien wat zijn beleggingen hem zullen brengen. Tot nu toe doet Jeroens Peaks-potje het in ieder geval goed naar zijn zin. 

  Tijdens mijn studententijd al eens belegd

  “De Peaks blog lees ik wel eens. Ik vind het bijvoorbeeld interessant om te weten wat het verschil tussen een aandeel en obligatie is. En in welke aandelen ik nou bij Peaks beleg. Ik heb vroeger als student al eens belegd, maar dat moest dan vaak met zulke hoge bedragen dat ik dat toen een beetje te risicovol vond. En toen had ik een andere levensstijl met een ander bestedingspatroon dan nu, dus toen ben ik ermee gestopt. Peaks is daarom een goede uitkomst.”

  Het is heel laagdrempelig, omdat je met een inleg van een paar euro per dag alsnog rendement kunt maken. Op dit soort kleine bedragen kun je met Peaks veel meer rendement opbouwen dan bij de bank. Dat je niet meteen honderden euro’s hoeft te in investeren als je belegt met Peaks, maakte dat ik het wel eens wilde proberen. Als het niets wordt, kan ik er altijd mee stoppen, dacht ik.”

  Altijd benieuwd hoeveel wisselgeld ik heb ingelegd

  “Ik kijk zo’n twee keer per week in de app om te kijken hoe het gaat. Naast de vaste inleg per dag, beleg ik met mijn wisselgeld. Als het weekbedrag is berekend, ben ik altijd benieuwd hoeveel wisselgeld ik heb ingelegd. En dan kijk ik een week later even hoe het gaat met mijn rendement. Ik ben nu blij, omdat het op lange termijn meer oplevert dan op de bank. Ik begon met portfolio Mild met het minste risico, omdat ik eerst wilde aankijken hoe het zou gaan. Toen ik merkte dat de beurs stabiel was, heb ik mijn portfolio een paar maanden later naar Pittig omgezet. Toen zag ik al gauw een verhoging van mijn rendement. Inmiddels heb ik een rendement van zo’n 7%.”

  Zolang ik het kan missen, laat ik het lekker staan

  “Als over vijf jaar blijkt dat ik het geld goed kan gebruiken, dan zou ik het wel opnemen. Maar ik besef wel dat beleggen echt iets is voor de lange termijn. Het is de bedoeling om er niet aan te komen. Ik lig niet echt wakker van een dip op de beurs. Het is vervelend als je rendement een beetje verdampt, maar ik weet dat je dan gewoon moet wachten tot de beurs weer aantrekt. Zolang ik het kan missen, laat ik het lekker staan. Dan heb ik op termijn ook het meeste rendement.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je een deel van je inleg kúnt verliezen.

   

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Asmoun, de auteur

  Of het nu een ingewikkeld artikel is of een interview, Asmoun geeft aan iedere tekst zijn eigen draai. Met zijn creativiteit tovert hij taaie beleggingstaal in no-time om in een leesbaar en leuk stuk.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews6 min

  Anna: "Geef meer bewust uit om grip op je geld te krijgen"

  17 januari, 2020 - door Asmoun

  Arjen: "Ik moet zelf m'n pensioen regelen, omdat ik op zee werk"

  02 januari, 2020 - door Asmoun

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.