PeaksBlogPeaksPeaker aan het woord: Sue-ann

  Peaks

  Peaker aan het woord: Sue-ann

  22 oktober, 2020 - door Doris

  3 min

  In deze rubriek gaat het over onze Peakers. Wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom begonnen ze met Peaks? Beleggen ze voor een specifiek doel? Hoe gebruiken ze de app en hoe gaat het tot nu toe met het opbouwen van een potje voor later? Deze keer spreken we met Sue-ann.

  Sue-ann (25)
  Peaker sinds: 4 maanden
  Portfolio: Pittig 🌶️🌶️
  Rendement: 5%

  Sue-ann studeert Media, Informatie en Communicatie aan de HVA. Ze zit inmiddels in de tweede fase van haar afstudeerproject. Daarvoor is ze samen met een dierenasiel bezig het concept voor een app rond te krijgen: een app vol informatie over onze huisdieren, zodat huisdiereigenaren ze beter kunnen begrijpen en kunnen voorkomen dat ze ziek worden. Ondanks dat ze student is en met zestien huisgenoten woont, belegt ze ook: “als ik groot droom, zou ik van het geld ooit een huis willen kopen.”

  Hoe ben je met beleggen begonnen?

  “Dat is wel een bijzonder verhaal. Ik sta altijd open voor een gezellig gesprek en zo raakte ik na een avondje stappen, in een bushokje met een meisje aan de praat. Na een tijdje begint ze over beleggen en waarom het een goed idee kan zijn om daar vroeg mee te beginnen. Dit onderwerp had ik niet zien aankomen! Het was heel willekeurig, maar door dit meisje ben ik over beleggen gaan nadenken. Het ging mijn hoofd niet meer uit, dus ben ik het gewoon gaan doen.”

  Hoe gaat het tot nu toe?

  “Toen ik de app aan het installeren was, kwam een huisgenootje gelijk aanrennen met haar Peaks-code, dus ik ben met haar €5 begonnen. Zelf heb ik wel wat geld bijgelegd, maar niet zo veel, ik ben best voorzichtig en wil eerst even kijken hoe het gaat. Het gaat nu nog niet zo hard, maar ik sta wel in de plus, dus dat is fijn. 

  Het liefst zet ik mijn geld gewoon aan de kant en kijk ik er niet meer naar. Daarom beleg ik nu alleen geld dat ik echt niet mis. Als ik het zou verliezen maakt het niet zoveel uit omdat ik het niet nodig heb. Soms zou ik wel wat meer reminders willen over hoe het gaat met mijn beleggingen, dan word ik toch weer eens getriggerd iets extra’s in te leggen. Uit mezelf denk ik daar niet echt aan en blijft beleggen een beetje op de achtergrond.”

  Waar beleg je voor?

  “Uiteindelijk wil ik een plan maken over hoe ik mijn geld kan verdubbelen. Daarvoor wil ik eerst alle opties bekijken en vervolgens datgene kiezen wat het best bij mij past. Nu ben ik een beetje terughoudend met beleggen omdat ik nog geen concreet plan heb.

  Ik kan heel goed veel geld aan de kant zetten. Een groot deel van mijn ‘stufi’ en het geld dat ik verdien met mijn bijbaan zet ik opzij. Het gaat me er vooral om dat ik geld achter de hand heb voor als er iets gebeurt. Ik wil voor mezelf kunnen zorgen, ook als ik ziek word. En al koop ik niet veel, het gevoel dat ik altijd kan kopen wat ik nodig heb, daar zet ik geld voor opzij. Maar als ik groot droom, zou ik van het geld ooit een huis willen kopen.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Peaks3 min

  Zo overtuig je iedereen om te gaan beleggen

  02 juni, 2020 - door Doris
  Geld5 min

  Praten over geld doen we niet. Zo doorbreek je het taboe

  20 september, 2019 - door Floor

  Immortal Millionaire: “Met beleggen is je grootste vijand jezelf”

  17 mei, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.