PeaksBlogPeaksPeaker aan het woord: Rob

  Peaks

  Peaker aan het woord: Rob

  05 november, 2020 - door Doris

  4 min

  In deze rubriek gaat het over onze Peakers. Wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom begonnen ze met Peaks? Beleggen ze voor een specifiek doel? Hoe gebruiken ze de app en hoe gaat het tot nu toe met het opbouwen van een potje voor later? Deze keer spreken we met Rob. 

  Rob (57)
  Peaker sinds: 30 maanden
  Portfolio: Heet 🌶️🌶️🌶️🌶️
  Rendement: 15,7%

  Al vijfentwintig jaar werkt Rob als ‘medewerker inzameling afvalstromen’, oftewel vuilnisman. Op een werkdag rijdt hij bij negentig mensen langs met zijn perswagen om meubels en andere afgedankte spullen op te halen. Vroeger wilde hij al vuilnisman worden en hij vindt het een wereldbaan: gezellig onder de mensen en het geeft hem een goed gevoel om de straten er op hun best uit te laten zien.

  Ondanks zijn zware baan ziet hij kans om toch tijdens zijn werk zo af en toe te kijken hoe het met zijn beleggingen gaat. En als hij niet in de perswagen rijdt, dan rijdt hij wel in zijn nieuwe BMW die hij van zijn beleggingen heeft gekocht. Inmiddels kent hij overal de weg.

  Hoe ben je met beleggen begonnen?

  “Dertig jaar geleden ben ik samen met een vriend begonnen met beleggen in een aandelenfonds. Een jaar later was er nog maar weinig gebeurd met mijn 25.000 gulden en daarom ben ik het zelf maar gaan doen. Sindsdien beleg ik in aandelen en in opties en sinds een tijdje dus ook weer in indexfondsen via Peaks.

  Ik vind Peaks een leuk initiatief en het is in tegenstelling tot mijn andere beleggingen meer voor de lange termijn. De rendementsverwachtingen van portfolio Mild vind ik te laag, daarom heb ik voor Heet gekozen.”

  Hoe gaat het tot nu toe?

  “Op het moment wil ik niet meer geld beleggen in aandelen of opties dan ik nu doe, dus al het geld dat ik op het moment overhoud, of de winst die ik maak met mijn aandelen en opties, pomp ik in Peaks. Dat telt wel hard op moet ik zeggen. Wekelijks verdubbel ik mijn wisselgeld vier keer én leg ik geld in wanneer ik zin heb, via iDEAL. Ik beleg alleen met geld dat ik over heb, doordat mijn hypotheek is afbetaald en mijn baan goed verdient, is dat nu best veel. Mijn rendement schommelt een beetje heen en weer, maar dat vind ik ook niet zo gek in deze tijden. Al verwacht ik wel dat het op de lange termijn omhoog gaat.

  Met mijn andere beleggingen heb ik hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Onder de streep kom ik er goed uit hoor, maar het is wel leuk om te vertellen hoe het bij beleggen op en neer kan gaan. Tijdens de crisis van 2008 zijn mijn beleggingen 25.000 euro gedaald toen ik van portfolio wisselde, dat was dik balen. En veel langer geleden had ik voor 2.500 gulden aan opties voor 24 uur gekocht. Ik speculeerde op een stijging en dat was ook zo, de volgende ochtend was mijn geld 18.000 gulden waard. Toch ben ik de hele dag chagrijnig geweest dat ik ze had verkocht. Gedurende de dag was het namelijk 52.000 gulden waard geworden. Als ik toen maar had gewacht…”

  Waar beleg je voor?

  “Over negen jaar ga ik met pensioen. Dan hoop ik van mijn beleggingen meer dan een ton te hebben gemaakt. Daarnaast beleg ik ook gewoon omdat ik het leuk vind. Ik ben altijd al met geld bezig en heb mijn geldzaken dan ook goed voor elkaar. Het is leuk om mijn geld zo te zien groeien. Het gaat me overigens niet alleen maar om de cijfers. Vorig jaar heb ik mijn Peaks-beleggingen verkocht omdat ik een mooie BMW wilde kopen.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Peaks3 min

  Peaker aan het woord: Sue-ann

  22 oktober, 2020 - door Doris

  Financiële gewoontes van onze Peakers

  04 januari, 2022 - door Doris

  Arjen: "Ik moet zelf m'n pensioen regelen, omdat ik op zee werk"

  02 januari, 2020 - door Asmoun

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.