PeaksBlogPeaksSrujan: verzekert de kwaliteit van de Peaks-app

  Peaks

  Srujan: verzekert de kwaliteit van de Peaks-app

  16 juli, 2019 - door Doris

  4 min

  Srujan haalde zo’n tien jaar geleden zijn master of Computer Applications binnen. En heeft vervolgens niet stilgezeten. Hij begon als software engineer in India en werkt nu bij ons als quality assurance engineer in Amsterdam. Wat dat is en wat hij doet op een normale werkdag? Lees het hier!

  Kwaliteit verzekeren

  “Wat ik doe binnen Peaks is eigenlijk onmisbaar voor een fintech bedrijf. Ik test namelijk of de app wel werkt zoals ‘ie zou moeten werken. Vandaar ook ‘quality assurance’: kwaliteit verzekeren. Developers zijn er natuurlijk van overtuigd dat de code die ze schrijven in één keer goed is, maar dat kan bijna niet. In ieder geval niet altijd, zelfs als je heel goed bent. Vandaar het vier-ogen-principe, dit betekent dat er naast een developer altijd nog iemand goed naar de code kijkt. Een beetje zoals een eindredacteur teksten checkt.”

  Alle mogelijke scenario’s

  “Sommige dingen test ik handmatig, omdat het niet anders kan. Op deze manier heb ik bijvoorbeeld getest of geld inleggen werkt. Doordat je naar iDEAL wordt geleid, kan je het niet geautomatiseerd testen. Maar meestal schrijf ik een script, een stuk op zichzelf staande code, die voor mij test of de app werkt zoals zou moeten. Dan bedenk ik alle mogelijke scenario’s die voor kunnen komen en laat ik het script kijken of het werkt zoals ‘t zou moeten. Neem het inlog-scherm in de app. Scenario 1 is bijvoorbeeld: verkeerd wachtwoord en juist e-mailadres, scenario 2 is juist wachtwoord en verkeerd e-mailadres en scenario 3 is dat allebei de inloggegevens niet kloppen. Alleen bij scenario 4: het goede e-mailadres en wachtwoord, wordt er ingelogd. Ik test of dat dan ook echt zo is. Lukt het mijn script om met een ander scenario dan nummer 4 toch in te loggen? Dan heb ik een bug, een foutje in de code, gevonden.”

  Zo min mogelijk bugs

  “Het is lastig alle bugs te vinden. Er zijn veel verschillende scenario’s en je kan ze niet altijd allemaal vooraf bedenken. En soms vindt een bug bij maar één Peaker plaats, doordat hij of zij een oudere versie van de app heeft. Omdat we bij Peaks bugs zoveel mogelijk willen voorkomen, krijg ik veel tijd om te testen. Altijd voordat we een nieuwe versie van de app beschikbaar maken in de app stores, testen we de update met alle collega’s. Het allerleukste vind ik het als ik degene ben die bepaalt of de update met de nieuwe functie of app-verbeteringen voor alle Peakers goed genoeg is en live kan.”

  Van beginner naar slimmer

  “Iets meer dan een jaar geleden ben ik naar Nederland verhuisd. Het leek me leuk om internationale ervaringen op te doen en nieuwe dingen te leren. Ik duik er vaak in één keer in, zo kwam ik er een beetje laat achter dat Amsterdam best duur is. In mijn eentje gaat het goed, maar straks komen mijn vrouw en dochter. Met beleggen ging het ook een beetje zo. Vier jaar geleden begon ik gewoon en deed wat andere mensen zeiden dat slim was. Zo zat ik al snel in een paar slechte aandelen en verloor ik geld. Zonde. Door deze ervaring ben ik me wel goed gaan inlezen en nu beleg ik met Peaks, in een paar andere fondsen en een aantal aandelen in goedlopende bedrijven in India. Op het moment maak ik gelukkig overal winst!”

  Terug naar India

  “Voor nu ben ik blij met mijn baan bij Peaks, maar over een paar jaar wil ik weer terug naar India. Het is daar normaal dat je voor je ouders zorgt als ze oud zijn. Dat vind ik een eer om te doen. Maar voordat het zover is, wil ik met mijn gezin op vakantie door heel Europa.”

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Peaks7 min

  Peakers aan het woord

  19 december, 2019 - door Asmoun
  Peaks3 min

  Lisanne: de ontwerper van de Peaks app

  11 juni, 2018 - door Doris

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.