PeaksBlogPeaksRutger Beens: mede-oprichter van Peaks

  Peaks

  Rutger Beens: mede-oprichter van Peaks

  04 december, 2018 - door Doris

  3 min

  Rutger: mede-oprichter van Peaks

  Rutger Beens heeft vijftien jaar als IT architect gewerkt en hielp banken te innoveren en digitaliseren, waaronder Knab. Tijdens zijn studie Bestuurlijke Informatiekunde leerde hij veel over het automatiseren van ingewikkelde processen. Als een van de mede-oprichters werkt hij ondertussen al vier jaar aan Peaks. Wat doet hij zoal bij ons op kantoor?

  Droombaan

  “Toen ik als developer werkte, hoopte ik altijd dat er een baan op mijn pad zou komen waarin ik ook veel zou mogen nadenken over de grote lijnen. Bij Peaks doe ik dat nu, dus je kunt wel zeggen dat dit mijn droombaan is! Ik mag nadenken over hoe we als development-team kunnen verbeteren en over wat belangrijk is voor onze Peakers. Soms neem ik nog wel een kijkje in de code, maar ik houd me meer bezig met onze processen verbeteren en waterdicht maken.”

  Peaks verbeteren

  “Het is erg leuk om constant te mogen nadenken over hoe we Peaks nog beter kunnen maken. Soms is er vraag vanuit onze Peakers naar een nieuwe feature, daarom zijn we nu bezig met het uitbreiden van de winstgrafiek. Achter de schermen is er altijd veel te verbeteren. Het klinkt soms aanlokkelijk om allemaal nieuwe dingen op te pakken, maar dat is niet altijd het beste voor de app. Het is belangrijker dat de app zo makkelijk mogelijk blijft en goed functioneert. Ik zoek constant naar de balans tussen nieuwe dingen doen en zorgen dat alles goed werkt.”

  Mitigeren

  “Ik ben veel bezig met prioriteiten bepalen: wat gaan we als team als eerstvolgende feature ontwikkelen. Er zijn heel veel wensen en het team kan simpelweg niet alles tegelijkertijd doen. Daarom is altijd aan mij de vraag: wat is het beste om nu te doen? En hoe doen we dat zo veilig en stabiel mogelijk? We schatten de risico’s in en nemen risico mitigerende maatregelen, zoals dat mooi heet. Dat betekent eigenlijk dat ik de mogelijke risico’s inschat en zo klein mogelijk maak.”

  Rust behouden

  “Als oprichter komt er best veel bij kijken. Het is niet altijd alleen maar leuk. Zo zijn vergunningsaanvragen, interne regels en processen dingen waar ik voorheen geen aandacht aan schonk, maar ik me nu wel in moet verdiepen. En ik voel me verantwoordelijk voor iedereen die bij Peaks werkt en de mensen in mijn team in het bijzonder. Ik ben blij dat het op het moment goed gaat en dat iedereen trots is op het werk dat we doen. Wat me meevalt is dat het me goed lukt de rust te bewaren op de werkvloer en in mezelf. In het weekend maak ik mijn hoofd leeg tijdens het wielrennen en heb ik geen zorgen over mijn werk. Hierdoor heb ik maandag weer veel energie om opnieuw gas te geven.”

  Trots

  “Waar ik het meest trots op ben is dat we de Peaks-app met een klein team helemaal zelf hebben gebouwd. In het begin deden we alles met de hand en nu automatiseren we steeds meer processen. Hierdoor gaat alles niet alleen voor onze Peakers nog soepeler, maar achter de schermen ook. Dat wij een beleggingsapp hebben gemaakt die tienduizenden mensen dagelijks zonder problemen gebruiken, vind ik bijzonder cool!”

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews6 min

  Anna: "Geef meer bewust uit om grip op je geld te krijgen"

  17 januari, 2020 - door Asmoun
  Peaks7 min

  Peakers aan het woord

  19 december, 2019 - door Asmoun

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.