PeaksBlogPeaksReinout: de rechterhelft van team operations

  Peaks

  Reinout: de rechterhelft van team operations

  09 mei, 2019 - door Doris

  3 min

  Tijdens zijn studie Management, Economie en Recht wist Reinout al dat hij in de beleggingswereld wilde werken. Hij begon zelfs al met beleggen op zijn vijftiende! Na zeven jaar in een groot team als funds administrator, zorgt hij er nu bij Peaks samen met zijn collega Adrian voor dat jouw geld goed belegd wordt. Reinout vertelt je graag wat hij elke dag uitspookt op het Peaks-kantoor.

  Vóór Peaks

  “Voordat ik 2,5 jaar geleden bij Peaks begon, heb ik bij Citco gewerkt. Zij verzorgen onder andere de administratieve kant die bij beleggen komt kijken. We werden ingehuurd door beleggingspartijen die niet genoeg capaciteit hadden om alles zelf in huis te doen. Ik heb daar bizar veel ver- en aankooporders gecheckt. ‘t Klinkt misschien een beetje als saaie mannen-in-pak cultuur, maar dat was het niet, dat zou ik nooit zo lang volhouden! Ik heb er veel geleerd en me goed vermaakt. Na zeven jaar had ik pas het gevoel niet meer door te kunnen groeien en was het voor mij uitgespeeld. En toen kwam Peaks op mijn pad!”

  Team operations

  “Nu bij Peaks ben ik de rechterhelft van team operations. Samen met Adrian zorg ik ervoor dat alles wat er achter de schermen met je beleggingen gebeurt, goed wordt afgehandeld. Iedere dag beleggen we de inleg van alle Peakers. We hebben hier natuurlijk een vier-ogen-principe voor en doen dat dan ook altijd met zijn tweeën. Niet dat we weten hoeveel jij, of Pietje, belegt, alle transacties zijn namelijk versleuteld.”

  De balans opmaken

  “We beginnen de dag eigenlijk altijd met het verwerken van de beleggingen. Dan kijken we eerst naar de balans op de rekening van Stichting Derdengelden Peaks en daarna naar hoeveel geld er belegd moet worden. Dit moet overeenkomen. Je kan nu eenmaal niet meer beleggen dan er daadwerkelijk is binnengekomen. Vervolgens zorgen we dat al het geld dat Peakers hebben ingelegd goed terecht komt bij het beleggingsplatform. En vanaf daar beleggen we het in de indexfondsen. Aan het eind van de dag maken we de balans weer op, met een sjiek woord noem je dat reconciliëren.”

  Je leeft maar één keer

  “Thuis maak ik ook de balans op via online bankieren. Volgens mij is dat de toekomst: het is goedkoop en supersimpel. Ik bankier nu bij een paar verschillende banken en sommige maken het je echt makkelijk om te zien waar je je geld aan uitgeeft. Ik vind het fijn om te weten wat er in en uit gaat en of mijn vriendin en ik een beetje verstandig met ons geld omgaan. Niet dat ik op alle centen let, maar je kan niet roekeloos met je geld smijten. Wel geven we aardig wat geld uit aan reizen en uit eten gaan, maar dat mag ook wel. Je leeft tenslotte maar één keer!”

  Er vroeg bij

  “Op mijn vijftiende kregen mijn broers, zus en ik via een erfenis wat geld van onze ouders. Mijn vader zei: ‘Doe er iets verstandigs mee’. En zo zaten we iets later mijn eerste aandelen uit te zoeken. Sindsdien heb ik altijd belegd, niet zo actief hoor, meer voor de lol. Iedere dag met mijn neus in het FD is niks voor mij. Al richt ik me met beleggen sinds een tijdje wel iets meer op de lange termijn. Van de zomer word ik – als alles goed gaat – namelijk voor het eerst vader en ik wil mijn kinderen net zo’n fijne onbezorgde jeugd geven als ik zelf had. Geldzorgen horen daar niet bij. Met z’n allen op vakantie en een leuke studie wel. Op die kosten kan je maar beter goed voorbereid zijn.”

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Beleggen4 min

  Waarom beursdips hartstikke normaal zijn bij beleggen

  09 januari, 2020 - door Asmoun

  Aandeel uitgelicht: Adidas

  27 september, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.