PeaksBlogPeaksNienke: product owner bij Peaks

  Peaks

  Nienke: product owner bij Peaks

  12 april, 2019 - door Doris

  3 min

  Nienke Moek stapt soms net als haar collega Frank op de racefiets, hoopt ooit een elektrische auto te kunnen kopen en gaat het liefst iedere week heerlijk uit eten. Twee jaar geleden begon ze bij Peaks om haar collega Frank te helpen met plannen en aansturen én om te zorgen dat de app gelikt in de app stores terecht kwam. Wat ze nog meer op kantoor doet? Lees het hieronder.

  Bijna niks veranderd

  “Van de zomer ben ik moeder geworden van het allerliefste meisje ter wereld. Tijdens mijn verlof was ik bang dat m’n collega’s me zouden vergeten. Gelukkig was niets minder waar. Toen ik terugkwam verrasten ze me zelfs met een gave klus: Peaks klaarstomen voor Duitsland. In vergelijking met voor de zomer is er niet veel veranderd op werkgebied. Ik hou van m’n werk en ben stiekem best ambitieus. Dus toen mijn collega Enrico zei: ‘je werkt nog steeds zoals je eerst deed’, vond ik dat een mooi compliment. Ik wil niet de kantjes er vanaf lopen nu ik een kindje heb.”

  Duitsland, hier kommen wir!

  “Er komt veel bij kijken om naar Duitsland te gaan. Het is mijn job om uit te zoeken wat er moet veranderen aan de app en hoe we daar een net zo’n goed product neer kunnen zetten als hier. We kunnen de app niet hatsa een-op-een kopiëren. Aan de ene kant is dat onhandig, maar het maakt ‘t ook juist een leuke uitdaging. Een Peaks-account aanmaken gaat er daar bijvoorbeeld anders uitzien. Wij gebruiken iDIN en iDEAL, maar dat kennen ze daar helemaal niet. Ik zoek daarom uit hoe we het wel gaan doen.”

  Leuke klus

  “Ik zorg ervoor dat er een duidelijk plan van aanpak komt voor alle developers. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, zij helpen me daarmee. Ook werk ik samen met de designers en onze nieuwe Duitse copywriter om ervoor te zorgen dat de developers echt aan de slag kunnen. Samen met de andere product owners beslis ik wat het volgende ding is waar ze aan gaan bouwen. Ik bouw niks zelf, maar doe het ‘saaie’ werk, wat ik gelukkig heel leuk vind, haha. Zo heb ik bijvoorbeeld uitgeplozen aan welke Duitse regelgeving voor beleggingsondernemingen we moeten voldoen. Nu klinkt het bijna alsof ik alles in mijn eentje uitzoek, dat is niet zo. Zonder Frank ben ik nergens.”

  Maar er is meer

  “Naast de ‘roll out’ naar Duitsland werk ik ook aan andere dingen. Zo help ik mee aan de Peaks-presentatie voor het hele bedrijf. Eens in de maand op een donderdagochtend delen we daarin onze plannen en vertellen we hoe het ervoor staat. En als er iemand nieuw is bijgekomen op kantoor geeft diegene een korte presentatie over zichzelf. Het is altijd supergezellig om met het hele team bij elkaar te zitten! We zijn een divers internationaal zooitje.”

  Elektrische auto

  “Wat ik leuk en anders vind aan beleggen bij Peaks is dat we echt kijken naar het grote plaatje. De risico’s worden zoveel mogelijk beperkt, het rendement is belangrijk en het milieu ook. Ik ben geen klimaat-fanaat, maar ik draag wel graag mijn steentje bij. Ik scheid mijn afval, koop het liefst bij de boer zelf, heb zonnepanelen en als het niet zo duur was geweest had ik nu ook een elektrische auto. Ha, weet je ook meteen wat mijn beleggingsdoel is!”

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Peaks3 min

  Lisanne: de ontwerper van de Peaks app

  11 juni, 2018 - door Doris

  Outsole eigenaar: "Ik verzamel al sinds m'n 16e sneakers"

  11 september, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.