PeaksBlogPeaksJoël vertelt over zijn ervaring met Peaks

  Peaks

  Joël vertelt over zijn ervaring met Peaks

  30 september, 2020 - door Doris

  4 min

  In deze rubriek gaat het over onze Peakers. Wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom begonnen ze met Peaks? Beleggen ze voor een specifiek doel? Wat is hun ervaring met Peaks tot nu toe en hoe goed gaat het met het opbouwen van een potje voor later? Deze keer spreken we met Joël.

  Joël (29)
  Peaker sinds: 24 maanden
  Portfolio: Heet 🌶️🌶️🌶️🌶️
  Rendement: 20,7%

  Joël vindt het heerlijk om er in zijn vrije tijd op uit te trekken en op reis te gaan, nu dat al een tijdje niet echt kan, heeft hij een nieuwe hobby ontdekt: genealogie, oftewel familiestambomen. Verder spreekt hij graag met zijn vrienden af (op gepaste afstand). Als het op zijn geld aankomt, maakt hij het liefst bewuste keuzes. Hij zou dan ook niet snel in bedrijven beleggen waar hij niet achter staat: “Ik vind het leuk om bedrijven te steunen door aandelen te kopen.” 

  Hoe ben je met beleggen begonnen?

  “Vroeger vertelde mijn opa veel over beleggen, toch heb ik er toen nooit echt wat mee gedaan. Op mijn achttiende heb ik wel kort belegd, maar eigenlijk was ik er op dat moment niet genoeg mee bezig, daarom stopte ik er weer mee. Tot twee jaar geleden Peaks op mijn pad kwam: laagdrempelig en leuk. Nu is beleggen zelfs een beetje een verslaving geworden. Ik kijk wel tien keer per dag even hoe het ervoor staat.

  Wat ik zo leuk vind aan de Peaks-app is dat je kan zien hoe het met de economie gaat. Je kunt natuurlijk het FD openslaan en lezen hoe het gaat op de beurs. Maar je kunt ook kijken hoe je Peaks-potje het vandaag doet, de portfolio’s zijn zo gespreid dat het eigenlijk een weerspiegeling is van de wereldeconomie.”

  Hoe gaat het tot nu toe?

  “Het gaat goed. Ik heb een stok achter de deur nodig om mijn geld niet uit te geven. Met sparen ben ik vaak geneigd om het geld weer van mijn rekening te halen, dat gaat veel te makkelijk. Met Peaks kun je ook zo je geld weer opnemen, toch doe ik het niet. Het rendement-op-rendement-effect wordt pas echt interessant na een jaar of tien, daar hebben jullie ook leuke artikelen over geschreven. Met dat in mijn achterhoofd lukt het me om mijn geld te laten staan.

  Voor mij was beleggen met je wisselgeld niet beschikbaar toen ik begon, inmiddels gelukkig wel. Ik zie het echt als een spelletje om met mijn uitgaven te zorgen dat ik zoveel mogelijk wisselgeld inleg. Natuurlijk kan ik ook heel rationeel iedere week een vast bedrag inleggen, maar zo is het veel leuker. En het gaat lekker! Ik ben jong en wil mijn geld de komende tijd niet gebruiken, dus ik blijf gewoon iedere week mijn wisselgeld inleggen ook als er een dip is. Als alle beleggers dat zouden doen, zijn we een beursdip ook weer zo te boven denk ik.”

  Waar beleg je voor?

  “Op het moment heb ik geen doel. Ik hoop dat ik de komende vijftien jaar het geld dat ik heb belegd niet nodig heb. Al vind ik ook dat je niet moet sparen om het sparen, je weet nooit hoe het leven loopt en het is zonde als je de kans niet krijgt om je eigen geld uit te geven. Als er iets moois voorbij komt, wat echt goed voelt om mijn geld aan uit te geven, dan verkoop ik mijn beleggingen, maar ik hoop dat m’n potje eerst nog verder groeit.

  Soms zou ik wel willen dat ik tien jaar geleden was begonnen. Als Peaks tijdens mijn studententijd had bestaan, had ik denk ik vol bijgeleend en mijn stufi belegd. Zeg dat maar niet tegen mijn moeder.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Peaks4 min

  Ervaringen met Peaks - door drie Peakers van het eerste uur

  22 november, 2018 - door Floor
  Peaks3 min

  Zo krijg je €100.000 in je Peaks-potje

  24 juni, 2020 - door Doris

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.