PeaksBlogPeaksErvaringen met Peaks - door drie Peakers van het eerste uur

  Peaks

  Ervaringen met Peaks - door drie Peakers van het eerste uur

  22 november, 2018 - door Floor

  4 min

  Waarom begonnen zij met Peaks? Wat vinden ze goed aan de app, wat kan er juist beter? En hoe gaan ze om met dipjes op de beurs? Lees over Daan, Aafke en Frank, Peakers van het eerste uur, en hun ervaringen met Peaks. 

  Daan (38)
  Directeur van een onderzoeksbureau

  “Vroeger stopte ik het kleingeld dat zich in m’n broekzak ophoopte altijd in een spaarpot. Omdat ik de laatste jaren ongeveer alles betaal met m’n pinpas, zette ik op die manier bijna niets meer opzij. Dat je met Peaks je virtuele wisselgeld bij elkaar kunt sprokkelen vind ik echt een uitkomst!

  M’n Peaks-potje is niet voor mij maar voor m’n dochter bedoeld. Ze is nu vier en als ze later uit huis gaat, wil ik ‘r graag een mooi bedrag meegeven. Het liefste wil ik een hoog rendement behalen, dus leek beleggen me een goed idee. En omdat ik geen haast heb, koos ik voor wat meer risico met portfolio Heet.

  Ik kijk denk ik zo’n één keer per week in m’n Peaks-app hoe het ervoor staat. De reden daarvoor is dat er ook niet erg veel te zien valt: je ziet je totaal aan beleggingen en je winst of verlies. Ik zou het tof vinden om het verloop van je winst of verlies apart te kunnen checken.  Of als je het rendement van de fondsen bij Peaks kunt vergelijken met dat van bijvoorbeeld de AEX. Tegelijkertijd is die eenvoud ook weer de kracht van Peaks. En ik blijf toch wel voor langere tijd beleggen: het duurt nog wel even voordat m’n dochter achttien is.”

  Aafke (29)
  Corporate innovator

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  “Toen ik Peaks een jaar geleden voorbij zag komen via een advertentie op Facebook dacht ik: zou dit dan dé manier zijn om als niet-belegger te gaan beleggen? Ik was een paar jaar daarvoor afgestudeerd, verdiende m’n eigen geld, en dacht erover na hoe ik meer uit m’n geld kon halen. Een deel spaar ik, en een ander deel wilde ik gaan beleggen. Ik had alleen geen zin om me daar helemaal in te verdiepen. Met Peaks hoefde dat gelukkig ook niet.

  De onboarding vond ik meteen supergaaf. Het is een best lang proces, maar het is op zo’n leuke manier gedaan dat je makkelijk alle stappen doorloopt. Het fijne aan beleggen met Peaks is dat ik niet merk dat ik het doe. Ik zet m’n wisselgeld opzij en leg daarnaast elke maand een vast bedrag in. Kleine beetjes, maar samen tikt het lekker aan.

  Soms, als ik een e-mail van Peaks open met informatie over de beurs of hoe beleggen werkt, merk ik dat die vraag net door m’n hoofd spookte! Ik vind de content in gewone mensentaal heel fijn. Wat nog beter kan? Ik zou het handig vinden als ik via één kanaal op de hoogte word gehouden van het laatste beleggingsnieuws. Het liefste wil ik alle content in de Peaks app.”

  Frank (35)
  Web app ontwikkelaar

  “Ik heb beleggen altijd interessant gevonden, maar durfde het nooit aan omdat ik geen een beleggingspartij echt toegankelijk vond. Peaks haalde de drempel om te beginnen weg voor mij. Het piekenpijp-idee sprak me aan: stiekem zet je wat geld opzij, en zo sprokkel je op den duur wat moois bij elkaar. Mijn Peaks-potje heb ik gelinkt aan de huishoudrekening van m’n vrouw en mijzelf. Daar doen we de meeste uitgaven mee: maandelijks zetten we zo’n 25 euro aan wisselgeld opzij.

  Omdat het geld is wat ik kan missen, kan ik net zo goed wat risico nemen. Ik beleg daarom met portfolio Heet. De app check ik heel vaak: meerdere malen per uur, en dat al een jaar lang. Ik ben steeds benieuwd of dat getalletje wat m’n winst of verlies uitdrukt, is veranderd. Peaks heeft ervoor gezorgd dat ik de koersen ben gaan volgen. Ik kijk op IEX.nl, check de AEX, de DAX en de Dow Jones, om zo te zien of het gelijk op gaat tussen mijn Peaks-potje en hoe het er in de wereld voor staat.

  Van dipjes op de beurs lig ik niet wakker. Ik blijf toch wel zitten waar ik zit, want als je naar de lange lijn van de beurs kijkt, zie je dat ‘ie omhoog gaat. Voor snelle handel moet je bij BUX zijn, Peaks is voor beleggen op de lange termijn.”

   

   

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews5 min

  “Iedereen kan rijk worden met beleggen, als je maar zelfbeheersing hebt”

  25 september, 2018 - door Floor

  De belangrijkste tips voor nieuwe beleggers bij Peaks

  05 juni, 2022 - door Thomas

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.