PeaksBlogPeaksDe ervaring van Rients (28): “Ik wilde al een app als Peaks”

  Peaks

  De ervaring van Rients (28): “Ik wilde al een app als Peaks”

  24 augustus, 2018 - door Floor

  4 min

  Rients is de allereerste Peaker die het lukte om tien vrienden uit te nodigen om ook bij Peaks te gaan beleggen. Mét zijn persoonlijke code. En dus kreeg hij niet alleen €100 beleg-tegoed: we gaven hem een boottocht over de Amsterdamse grachten, samen met tien vrienden. Omdat we benieuwd waren hoe Rients iedereen wist over te halen en wat zijn ervaring is met de Peaks app, interviewden we hem.

  Superleuk dat ik deze prijs win! Ik zag de ‘Nodig 10 vrienden uit-actie’ meteen als een mooie uitdaging. Met één vriend deel ik wel vaker dit soort codes, bijvoorbeeld voor korting op een Uberritje. Door hem haalde ik mijn eerste tien euro binnen. De volgende paar tientjes kreeg ik dankzij een paar vrienden met wie ik in oktober vorig jaar in New York was. Wel grappig: we zagen daar Acorns voorbij komen. Dat is zo ongeveer de Amerikaanse versie van Peaks. M’n vrienden en ik waren er enthousiast over, en fantaseerden over een Nederlandse variant van deze app. We vonden dat wij dat maar eens moesten gaan opzetten. Totdat een maand later daar ineens Peaks was! Dat wilde ik natuurlijk proberen. En mijn vrienden durfden het ook wel aan, met mijn persoonlijke code.

  Een combinatie van enthousiasme en interesse

  De rest haalde ik ook best makkelijk binnen. Het komt denk ik door een combinatie van mijn enthousiasme over Peaks en mijn interesse voor finance. Veel mensen in mijn omgeving beleggen al, of weten er in ieder geval wat vanaf. Het kostte me de meeste moeite om mijn zusje te overtuigen van Peaks. Zij was wat bang voor de risico’s van beleggen. En natuurlijk, die zijn er. Maar toen ik haar uitlegde dat je met indexfondsen gespreid belegt, over verschillende bedrijven, regio’s en sectoren, durfde ze het wel aan.

  Mocht ik ooit financieel onafhankelijk zijn, dan zou ik met lokale NGO’s mensen willen helpen

  Ik begrijp haar angst voor het risico wel hoor. Ik ken genoeg mensen die tijdens de crisis in 2008 veel geld zijn verloren. Waarom ik toch ben gaan beleggen? Dat komt door een ontzettend bevlogen docent van de Business School die ik in Madrid deed. Hij liet op een heel feitelijke manier zien hoe slim het is om je geld voor de lange termijn te beleggen, omdat het dan voor je gaat werken.

  Liever in gedegen fondsen beleggen

  Toen ik in 2014 een studieproject deed over Bitcoin besloot ik daar in te beleggen. Tot 2016 keek ik er niet echt naar, tot het explodeerde. Ik liet het staan en eind 2016 stopte ik er nog meer geld in. Je geld in crypto’s stoppen is wel meer speculeren dan beleggen. Voor de lange termijn beleg ik bij drie verschillende aanbieders. Allemaal in gedegen fondsen, geen rare dingen. En een van die aanbieders is Peaks.

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Mocht ik ooit financieel onafhankelijk zijn, dan zou ik met lokale NGO’s mensen willen helpen

  Hoewel ik echt voor later beleg, en dus niet aan het geld op m’n Peaks-rekening kom, check ik mijn Peaks-potje veel vaker dan mijn andere beleggingen. Dat komt door het gemak: je kunt op elk moment kijken hoe het ervoor staat met je geld. Peaks houdt het simpel en overzichtelijk, en het design vind ik echt cool. Als verbeterpunt stel ik een technisch dashboard voor, waar je gedetailleerder kunt zien hoe het met je beleggingen gaat. Toch snap ik wel dat jullie dat niet doen. De charme van de app is juist de eenvoud.

  Als ik geen geldzorgen had…

  Mocht ik ooit helemaal financieel onafhankelijk zijn, dan zou ik met lokale NGO’s willen werken om mensen te helpen. Ik heb twee keer meegedaan met vrijwilligersprojecten waarbij we in India de strijd aangingen tegen mensenhandelaren en kinderprostitutie. De meest vreselijke dingen kwam je daar tegen. Als ik de luxe heb dat ik me over geld geen zorgen hoef te maken, zou ik mijn tijd en energie in het tegengaan van dat soort narigheid willen steken.”

   

   

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Peaks7 min

  Peakers aan het woord

  19 december, 2019 - door Asmoun
  Peaks4 min

  Ervaringen met Peaks - door drie Peakers van het eerste uur

  22 november, 2018 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.