PeaksBlogPeaksBeleggen met Peakers Mariëlle en Jesse

  Peaks

  Beleggen met Peakers Mariëlle en Jesse

  14 januari, 2021 - door Doris

  5 min

  In deze rubriek gaat het over onze Peakers. Wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom begonnen ze met Peaks? Beleggen ze voor een specifiek doel? Hoe gebruiken ze de app en hoe gaat het tot nu toe met het opbouwen van een potje voor later? Deze keer spreken we met Mariëlle en Jesse.

  Mariëlle (33)
  Peaker sinds: 36 maanden
  Portfolio: Heet 🌶️🌶️🌶️🌶️
  Rendement: 17%

  Als adviseur private banking is Mariëlle iedere dag bezig met de doelen en financiën van haar klanten. In haar vrije tijd gaat ze graag op pad met haar twee kindjes, staat ze op de tennisbaan of doet ze leuke dingen met vrienden. En ze duikt natuurlijk ook graag in de wondere wereld van beleggen!

  Hoe ben je met beleggen begonnen?

  “Doordat ik voor mijn werk veel met financiën bezig ben, zie ik in dat het belangrijk is dat jongeren er ook vroeg bij zijn. Hoe eerder je je met geld bezighoudt, hoe beter. Peaks vind ik een leuke manier om geld opzij te zetten voor later. Toen ik het drie jaar geleden voorbij zag komen, heb ik ook geen moment getwijfeld. Naast Peaks beleg ik ook in een paar andere fondsen en heb ik een aantal aandelen. Beleggen vind ik erg interessant en leuk om mee bezig te zijn. Dus zolang ik geld over heb, spreid ik graag mijn kansen in meerdere potjes.”

  Hoe gaat het tot nu toe?

  “Vanaf begin af aan gaat het eigenlijk best goed. In maart vorig jaar had ik net als iedereen een dip. Mijn beleggingen gingen echt hard naar beneden. Dat voelde niet erg comfortabel.  Ik hield het spreekwoord ‘als je geschoren wordt, moet je stilzitten’ in mijn achterhoofd en bedacht met dat met beleggen gevoel en ratio recht tegenover elkaar staan. Omdat de beurs zo laag stond, legde ik iedere paar dagen wat extra’s in. En ja, dat voelde écht alsof ik mijn geld door de wc aan het spoelen was. Rationeel gezien, was het juist zo dat de aandelen in de uitverkoop waren. In mei was ik de dip gelukkig al te boven. Dat komt denk ik doordat ik ben blijven inleggen.”

  Waar beleg je voor?

  “Op dit moment heb ik geen doel in mijn hoofd. Misschien gebruik ik het geld later voor de studie van mijn kinderen, maar er kan net zo goed iets heel anders tussendoor komen. Eerlijk gezegd beleg ik gewoon voor de lol. Ik vind het leuk en interessant om te zien hoe het wereldnieuws mijn beleggingen beïnvloedt en hoe het bedrag in mijn Peaks-potje rustig blijft groeien.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je beleggingen kúnt verliezen.

  Jesse (25)
  Peaker sinds: 7 maanden
  Portfolio's: Scherp 🌶️🌶️🌶️ en Heet 🌶️🌶️🌶️🌶️
  Rendement: 14,2%

  Jesse werkt in de haven van Rotterdam en hij probeert zijn geld voor zich te laten werken, want hoe eerder hij met pensioen kan, hoe beter. Binnenkort gaat hij verhuizen naar zijn eerste koophuis. En om de tijd te doden nu er door de lockdown in het weekend weinig te doen is, focust hij zich op zelfontwikkeling en hij verdiept zich meer en meer in beleggen.

  Hoe ben je met beleggen begonnen?

  “Hoe meer ik lees over beleggen, hoe duidelijker het wordt dat spreiding de sleutel tot succes is. Ik geloof dan ook echt dat geld niet van een kant moet komen. Sinds 2017 beleg ik in aandelen, obligaties en in crypto. En sinds afgelopen zomer beleg ik ook met Peaks. Ik wilde graag iets geautomatiseerd proberen en kwam toen Peaks tegen in mijn zoektocht. De app is duidelijk en makkelijk in gebruik, ik heb er weinig omkijken naar.”

  Hoe gaat het tot nu toe?

  “Op dit moment heb ik twee Peaks-potjes, eentje met portfolio Scherp en de ander met Heet. Het gaat met allebei goed, zeker de laatste tijd zijn ze hard omhoog gegaan. Al probeer ik eigenlijk zo min mogelijk naar mijn Peaks-potjes te kijken. Het is vooral interessant om te zien wat er op de lange termijn gebeurt, van dag op dag verandert er niet zo heel veel.”

  Waar beleg je voor?

  “Ik beleg alleen met geld dat ik kan missen, zodat ik niet onverwacht een deel hoef te verkopen. Ik durf ook best wat risico te nemen met mijn geld omdat ik het voor de lange termijn doe. Van het geld dat ik iedere maand overhoud, probeer ik zoveel mogelijk te investeren, met als doel dat ik er later warmpjes bij zit. Het plan is om mijn beleggingen te laten groeien en mijn geld voor mij te laten werken zodat ik het liefst zo vroeg met pensioen kan. Wat ik dan ga doen, dat zien we dan wel weer!” 

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je beleggingen kúnt verliezen.

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Beleggen4 min

  Honderd jaar beursgroei: zo relativeer je de coronacrisis

  20 maart, 2020 - door Asmoun
  Peaks4 min

  Ervaringen met Peaks - door drie Peakers van het eerste uur

  22 november, 2018 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.