PeaksBlogInterviewsTristan (20): “Ik stel een budget op voor het hele jaar”

  Interviews

  Tristan (20): “Ik stel een budget op voor het hele jaar”

  09 maart, 2018 - door Floor

  3 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over werk en geld denken en ermee omgaan. Deze keer: ondernemer en developer Tristan, die een budget opstelt voor het hele jaar.  

  “Ik wist al in de vierde klas van de middelbare school dat ik een eigen bedrijf wilde beginnen. Tijdens mijn eindexamenjaar volgde ik daarom in de avonden een aantal cursussen in websites bouwen en ik leerde ook de servers erachter te begrijpen. Zonder een uitgestippeld plan, maar met een bepaalde visie, begon ik en al gauw sleepte ik een klus voor de hele zomer binnen. Vooralsnog gaat alles super, vorig jaar werd ik zelfs geselecteerd als één van de 500 meest talentvolle Nederlanders onder de 25 jaar. Dat is wel het mooiste compliment dat ik tot nu toe heb gekregen als ondernemer.

  Inmiddels helpt mijn onderneming Toast bedrijven te groeien door technologie en data. En ik werk niet langer vanuit het huis van mijn ouders, maar huur kantoorruimte aan de Herengracht in Amsterdam. Ik woon en studeer in Leiden, maar hier in Amsterdam is de meeste werkgelegenheid en zitten veel jonge student-ondernemers.

  Ik zou wel willen beleggen in start-ups

  Anders dan veel van mijn leeftijdsgenoten ben ik niet zo bezig met het studentenleven. Bijna al mijn vrije tijd steek ik in mijn onderneming. Ik ben zelfs gestopt met voetballen, mijn grootste hobby. Maar het voelde niet als een opoffering omdat ik nóg meer energie krijg van het runnen van mijn eigen bedrijf. Je kunt zelf je eigen koers bepalen, constant nieuwe dingen leren en je bent verantwoordelijk voor je eigen beslissingen.

  Die verantwoordelijkheid uit zich ook in hoe ik met geld omga. Op 1 januari stel ik een budget op voor het hele jaar. Al mijn geplande uitgaven zet ik erin: huur, geld voor kleding, sparen voor als ik op vakantie ga, maar ook Sinterklaascadeautjes in december. Als ik aan het een iets meer uitgeef dan gepland, betekent het dat ik dat moet compenseren met een andere uitgave. Ik heb wel een buffer, maar die is alleen voor onvoorziene uitgaven zoals wanneer mijn fiets wordt gestolen en ik een nieuwe nodig heb.

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  “Als ondernemer moet ik verantwoord met geld omgaan”

  Vrienden van me gaan heel anders met hun geld om, maar dat is ook niet gek. Iedereen doet het op z’n eigen manier. Ik wil graag ondernemen en daar hoort bij dat je verantwoord met je geld omgaat. Ik zou wel willen beleggen, en dan het liefste in start-ups. Het lijkt me super interessant om dan mee te kunnen helpen bij het bepalen van de koers en strategie van een start-up, op basis van mijn eigen ervaring met Toast. Zo krijg ik niet alleen de kans om financieel te groeien, maar kan ik me ook persoonlijk ontwikkelen.”

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Beleggen5 min

  Je hebt meer kans om te winnen bij beleggen dan bij de loterij

  20 december, 2019 - door Floor

  “Iedereen kan rijk worden met beleggen, als je maar zelfbeheersing hebt”

  25 september, 2018 - door Floor
  Geld5 min

  5 films en docu’s over beleggen, met elk een wijze les

  11 april, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.