PeaksBlogInterviewsTravelconsultant Pien (28): “Ik geniet van het hier en nu!”

  Interviews

  Travelconsultant Pien (28): “Ik geniet van het hier en nu!”

  04 juli, 2019 - door Floor

  4 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over werk en geld denken en ermee omgaan. Deze keer: travelconsultant Pien. 

  “Het is nu vier maanden geleden dat ik m’n biezen naar Kenia pakte om daar bij een reisbureau aan de slag te gaan. Als travelconsultant voor Charlie’s Travels organiseer ik reizen voor jaarclubs, disputen, en andere vriendengroepen die Afrika willen ontdekken. Ik stel niet alleen reizen samen, ook werk ik mee aan de content voor onze website, sociale media en andere projecten. Het leukste is dat je continu in een positieve vibe zit omdat je ergens mee bezig bent waar mensen hartstikke enthousiast van worden: een reis door Afrika!

  In mijn vorige banen was ik nooit écht gelukkig. Lange tijd heb ik me afgevraagd wat voor werk wel goed bij me zou passen. Na m’n bachelor bedrijfskunde en master Strategic Innovation Management zocht ik het in de technische hoek. Dat leek vanzelfsprekend: innovatie en techniek gaan immers hand in hand. 

  Door hulp van een coach zag ik in dat werk dat mooi in mijn beoogde loopbaan past, niet per se werk is dat goed bij míj past. Ik was niet bezig met de vraag ‘waar word ik gelukkig van?’, maar zocht vooral naar een baan die een logische volgende stap zou zijn. Ook keek ik denk ik te veel naar grote bedrijven aangezien je die makkelijk vindt en iedereen die kent. 

  Ik ervoer een soort druk dat je een bepaald plaatje moet waarmaken, en denk dat meer mensen van mijn generatie dat hebben. We jutten elkaar een beetje op doordat we, misschien wel onbewust, veel waarde hechten aan dingen als werken bij een vooraanstaand bedrijf of het hebben van een baan met fancy job description. Uiteindelijk is het gewoon werk en moet je doen wat je leuk vindt, niet wat leuk of belangrijk overkomt op de buitenwereld. Als we ons dat wat meer realiseren, kunnen we denk ik de verwachtingen van anderen en onszelf beter relativeren en focussen op iets waar we zelf gelukkig van worden.

  Een buffertje opbouwen gaat helaas niet

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Toen ik de vacature voor travelconsultant tegenkwam dacht ik: hier word ik blij van! Ook al staat het misschien minder goed op mijn cv, of vindt de buitenwereld er wat van. Ik wilde nu eens een keuze maken op basis van m’n gevoel in plaats van m’n ratio. Vooraf hoopte ik dat het zo leuk zou zijn dat ik na een half jaar zou willen blijven, en tot nu toe bevalt het supergoed.

  Inhoudelijk is mijn baan helemaal top, alleen m’n salaris is een minpuntje. Bij m’n eerste baan verdiende ik meer dan bij m’n tweede, en nu verdien ik nog weer minder. Ik krijg hier kost en inwoning, maar als je leuke dingen wilt doen moet je ‘t zelf betalen. Voor nu red ik het nèt aan. Een buffertje opbouwen gaat helaas niet. Ik bouw momenteel ook geen pensioen op en heb het afbetalen van m’n studieschuld tijdelijk stopgezet.

  Over de langere termijn kan ik me soms wel zorgen maken. Ik zal dit werk niet altijd blijven doen, dus wat voor baan zal hierna bij me passen? Af en toe bekruipen deze gedachten me, maar over het algemeen geniet ik ontzettend van het hier en nu! Ik zie deze baan als een investering in mezelf. Om ervaring in het buitenland op te doen, iets te doen wat totaal anders is dan ik voorheen deed en vooral iets waarvan ik nu gelukkig word.”

   

  Lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden over hoe jij met geld omgaat? Stuur een mailtje naar floris@peaks.nl en we nemen contact met je op! 

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews5 min

  Arjen: "Ik moet zelf m'n pensioen regelen, omdat ik op zee werk"

  02 januari, 2020 - door Asmoun
  Peaks4 min

  Tom Arends: algemeen directeur van Peaks

  02 juli, 2018 - door Doris

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.