PeaksBlogInterviewsBoswachter Tamara (39): “Beleggen is nog onbekend terrein”

  Interviews

  Boswachter Tamara (39): “Beleggen is nog onbekend terrein”

  20 september, 2018 - door Floor

  3 min

  “Mensen hebben tegenwoordig meer tijd en geld om te recreëren. Vroeger werd landelijk gebied vooral gebruikt voor de agrarische sector, nu zijn er steeds meer functies voor recreatie en natuur. Met Natuurmonumenten komen we tegemoet aan die behoefte. Ik werk al vijftien jaar bij Natuurmonumenten, op het moment als Boswachter Communicatie en Beleven. Het communicatie-gedeelte van mijn baan houdt in dat ik pers- en nieuwsberichten schrijf, de website bijhoud en adviseer over de communicatie bij grote projecten. Maar het is niet alleen maar zenden: we halen ook informatie door middel van meedenkavonden.

  Bij zo’n meedenkavond wordt verschillende mensen gevraagd wat ze van een onderwerp vinden. Er is bijvoorbeeld veel discussie over een vaarverbinding die gepland staat. Wij als Natuurmonumenten zijn daar niet bepaald voorstander van, net als bewonersgroepen. De watersportsector pleit juist vóór die nieuwe verbinding. Zo zijn er altijd veel verschillende belangen die meespelen. We doen dan weleens een enquête onder gebruikers van het gebied. Ook hun stem is belangrijk.

  In mijn functie staat ‘Beleven’ voor de recreatieve voorzieningen. Het is mijn taak om te controleren of een gebied er nog mooi uitziet. Ik zit veel achter de computer maar ben ook geregeld buiten, zoals bij het uitzetten van een nieuwe wandelroute. Die afwisseling en dat ik op allerlei mooie plekjes kom voor mijn werk, vind ik het allerleukste.

  Een impulsaankoop zou ik nooit doen

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  In mijn privéleven consumeer ik duurzaam, maar niet tot in het extreme. Ik scheid m’n afval, als het kan pak ik de fiets en ik ben parttime vegetariër. Als ik dan toch een keertje vlees eet, ga ik meestal voor de biologische variant. En omdat m’n man en ik een nieuw dak op onze schuur krijgen, zijn we aan het uitzoeken of we daar zonnepanelen op kunnen plaatsen. Je kunt de BTW terugkrijgen, en dan kost het een paar duizend euro. Dat hebben we er wel voor over. Voor grote uitgaven als deze spaar ik. Ik heb geen gat in m’n hand maar ben ook niet de grootste spaarder die er is. Ik zit er een beetje tussenin. Een impulsaankoop zou ik nooit doen. Wil ik iets aanschaffen, zeker als het iets groots is, dan denk ik er eerst goed over na.

  Via mijn werkgever bouw ik pensioen op. Beleggen, dat doen mijn man en ik allebei niet. Ik heb er weleens aan gedacht, maar het nooit serieus overwogen. Ik denk omdat het nogal onbekend terrein voor ons is. Tot nu toe is er nog geen aanleiding geweest om te gaan beleggen, maar ik zeg nooit nooit.”

   

   

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews4 min

  Fair Impact: “Duurzaamheid en rendement gaan hand in hand”

  28 december, 2018 - door Floor

  De doorbraak van duurzaam beleggen

  16 juni, 2017 - door Floor

  Anna: "Geef meer bewust uit om grip op je geld te krijgen"

  17 januari, 2020 - door Asmoun

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.