PeaksBlogInterviewsJolyn (27): "Verder dan een jaar kijk ik niet vooruit"

  Interviews

  Jolyn (27): "Verder dan een jaar kijk ik niet vooruit"

  20 juli, 2017 - door Floor

  2 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Jolyn geeft het liefst haar geld uit aan herinneringen opbouwen, sparen voor de lange termijn komt later. 

  “Het mooiste wat je met je geld kan doen is niet dingen kopen, maar herinneringen opbouwen. Uit eten gaan met vrienden of een reis maken vind ik belangrijker dan dure merkkleding dragen of de nieuwste iPhone hebben. Doe mij maar een Samsung van 150 euro die ietsje minder mooi en hip is.

  Aan andere dingen besteed ik dan juist weer relatief veel. De huur die ik iedere maand voor mijn kamer in Amsterdam betaal, zien veel mensen als het door de plee spoelen van 600 euro. Ik zie het niet als weggegooid geld. Het is veel geld, ja, maar ik vind het zo ontzettend leuk om met vriendinnetjes in een huis in een fantastische stad te wonen, dat het voor mij het geld dubbel en dwars waard is.

  Doe mij maar een Samsung van 150 euro die ietsje minder mooi en hip is

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Als m’n huur en andere vaste lasten zijn betaald, maak ik steeds een deel van m’n salaris over naar mijn spaarrekening. M’n laatste grote spaardoel was een reis naar Australië. Nu zet ik geld opzij voor een surfvakantie in Marokko. Verder dan een jaar kijk ik niet vooruit. Dat hoeft ook nog niet: ik heb geen relatie, geen kinderen, geen koophuis. Sparen voor de lange termijn komt wel als ik wat ouder ben.”

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Beleggen7 min

  Sparen of beleggen, wat is het beste voor jou?

  07 december, 2018 - door Floor

  Anna: "Geef meer bewust uit om grip op je geld te krijgen"

  17 januari, 2020 - door Asmoun

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.