PeaksBlogInterviewsRonny (34): “Het liefst word ik uitbetaald in high fives”

  Interviews

  Ronny (34): “Het liefst word ik uitbetaald in high fives”

  11 juli, 2017 - door Doris

  1 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: ondernemer Ronny ziet een basisinkomen wel zitten.

  “Ik vind het jammer dat alles om geld draait, dat het zo in elkaar zit. Je wilt er ook steeds meer van, omdat alles in je leven steeds duurder wordt. Koophuis, auto, kind, nog een kind(!), en ga zo maar door. Als je je eigen bedrijfje hebt, moet je je uurtarieven omhoog gooien. En dat voelt helemaal niet leuk.

  “De waardering voor mijn eigen projecten is me veel meer waard dan die euro’s op mijn bankrekening”

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Het liefst zou ik uitbetaald willen worden in high fives. Gewoon, als ik op straat loop en mensen tegenkom die blij zijn met wat ik doe. Van mensen krijg ik namelijk energie en van nieuwe mensen ontmoeten word ik gigagelukkig. Maar ja, ik weet dat ik geld nodig heb. Met high fives koop ik geen grotere auto waar mijn kinderen straks allemaal in passen.

  Geef mij maar een basisinkomen, zodat ik mijn duizend ideeën kan uitwerken. De waardering voor mijn eigen projecten is me veel meer waard dan die euro’s op mijn bankrekening.”

  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Besparen5 min

  Geldstress? Met een paar tips word je financieel fit

  11 mei, 2018 - door Floor
  Geld4 min

  Wetenschap wijst aan: geven maakt gelukkiger dan krijgen

  18 december, 2017 - door Patrick Wessels

  Up is de blog van Peaks, een app waarmee je heel gemakkelijk kunt beleggen. Hier, op onze blog, schrijven we over van alles wat met geld, beleggen en financiën te maken heeft. Voor onze Peakers, maar ook voor iedereen die het leuk en interessant vindt!

  Heb je Peaks nog niet op je telefoon? Download de app (en probeer ‘m de eerste maand gratis!)

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.