PeaksBlogInterviewsNeza: ‘Peaks maakt je bewuster van je pensioenopbouw’

  Interviews

  Neza: ‘Peaks maakt je bewuster van je pensioenopbouw’

  12 juni, 2023 - door Rosanne

  3 min

  Bij Peaks zijn we altijd benieuwd hoe klanten onze app ervaren én gebruiken. Neza van der Leeuw is 56 en werkt in de financiële sector. Hij gebruikt de Peaks Pensioenrekening om zijn reserveringsruimte te benutten. ‘Je ziet precies hoe je beleggingen het doen en dat is niet alleen leuk – het maakt je ook bewuster.’

  Kinderen de deur uit, meer financiële ruimte 

  ‘Tijdens mijn loopbaan heb ik gelukkig goede pensioenregelingen gehad en ook nu bouw ik via mijn werkgever pensioen op. Als cijfertjes- en spreadsheetfreak heb ik er ook altijd voor gezorgd dat mijn opgebouwde pensioen netjes werd overgezet als ik van baan wisselde, om een pensioengat te kunnen voorkomen. Maar toen ik vijftig werd, ging ik toch eens beter kijken: hoeveel bouw ik nou eigenlijk op per jaar? Ik bleek nog reserveringsruimte te hebben. En toen de kinderen het huis uit waren, hielden mijn vrouw en ik financieel meer over. Dat vrijgekomen geld besloot ik deels voor mijn pensioen te gebruiken.’

  Vroege Peaks-fan

  ‘Peaks ken ik vanaf het prille begin, ik heb nog meegedaan aan de allereerste pilot van de app. En dat beviel zo goed, dat ik meteen “voor het echie” inlegde toen Peaks officieel gelanceerd werd. Ik begon met wisselgeld beleggen en voegde daar later een maandelijkse inleg aan toe. En toen Peaks de Pensioenrekening aankondigde, heb ik die ook meteen aangemaakt. Hier leg ik nu regelmatig op in. Als ik een meevaller heb, gaat die ook deels naar de Pensioenrekening. Bij Peaks kan dat met één druk op de knop.’ 

  Bij Peaks beleg je in indexfondsen en dat is behoorlijk “safe”, doordat je je risico’s spreidt. En het levert een heel aardig rendement op. 

  Veilig beleggen voor mooi rendement 

  ‘Bij Peaks beleg je in indexfondsen en dat is behoorlijk “safe”, doordat je je risico’s spreidt. En het levert een heel aardig rendement op. In totaal zit ik nu, met portfolio “Avontuurlijk”, op een gewogen gemiddelde van 7%. Dat is heel netjes voor beleggingen met een niet al te hoog risico. Verder vind ik het fijn dat je met Peaks in duurzame ETF’s belegt en dat Peaks het idee van gespreide inleg promoot. Dat is een belangrijk concept: koop je periodiek in, dan effenen de schommelingen op de beurs elkaar op lange termijn uit.’

  Glaasje bubbels

  ‘Ook op mijn Peaks Pensioenrekening beleg ik “Avontuurlijk”, al moet ik mijn risico misschien wel een beetje gaan terugschroeven, gezien mijn leeftijd. Aan de andere kant is de Peaks Pensioenrekening voor mij echt een aanvulling, waardoor ik er een beetje vrijer mee kan omgaan. Ik heb hem dan ook “Prosecco @ 68” genoemd, voor het glas wijn bij het eten later!’ 

  Commitment aangaan

  ‘Aan een pensioenrekening zit wel een verplichting. Tot aan je pensioenleeftijd kun je er geen geld van opnemen en na de looptijd moet je het vermogen periodiek als inkomen laten uitkeren via een aangekochte lijfrente. Je kunt dus niet zomaar geld van je Pensioenrekening afhalen. Je speelruimte is beperkt.’ 

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  De app ziet er mooi uit en is laagdrempelig, waardoor je er regelmatig naar kijkt. Je ziet dan precies hoe je beleggingen het doen en dat is niet alleen leuk – het maakt je ook bewuster. 

  Beter bewust 

  ‘Maar aan mensen die juist zo’n aanvullende pensioenrekening zoeken, zou ik Peaks zeker aanraden. De app ziet er mooi uit en is laagdrempelig, waardoor je er regelmatig naar kijkt. Je ziet dan precies hoe je beleggingen het doen en dat is niet alleen leuk – het maakt je ook bewuster. Je bent er meer mee bezig, op een goede manier. Verder heb je er weinig werk aan: je hoeft niet na te denken over geschikte fondsen, trackers of aandelen. Je kiest gewoon een portfolio met een bepaald risicoprofiel, Peaks regelt de rest.’

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Dit delen

  Over Rosanne, de auteur

  Zodra Rosanne het alfabet onder de knie had, las ze alles wat los- en vastzat en kalkte ze schriften vol met verhalen. En hoewel haar smartphone tegenwoordig de nodige aandacht opzuigt, probeert ze nog steeds elke dag in een boek te lezen. Schrijven doet ze nu voor Peaks. Haar missie? Moeilijke onderwerpen zo makkelijk mogelijk maken, zodat ze voor iedereen toegankelijk worden.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Beleggen7 min

  Pensioenexpert Jean Frijns: ‘Begin op tijd met pensioen opbouwen en wees niet onnodig risico-avers’

  02 juni, 2023 - door Rosanne

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.