PeaksBlogInterviewsJan 72: "Na m'n pensioen ben ik bij Ajax gaan werken"

  Interviews

  Jan 72: "Na m'n pensioen ben ik bij Ajax gaan werken"

  31 oktober, 2017 - door Floor

  3 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Jan, die zoveel van de Amsterdamse club houdt dat hij na zijn pensioen bij Ajax ging werken. 

  “Elf jaar geleden besloot ik eerder dan gepland met pensioen te gaan, zodat ik nog wat tijd met mijn ongeneeslijk zieke vrouw door kon brengen. Helaas stierf zij drie dagen voor mijn laatste werkdag. Daar sta je dan, zonder vrouw, zonder werk. Het was alleen m’n hondje en ik.

  En dus ging ik weer aan het werk. Niet voor het geld, ik doe het vrijwillig. Om onder de mensen te zijn. Elke doordeweekse dag breng ik het brood van de bakker bij mij in de buurt langs bij zijn vaste klanten. Ik rijd een vaste route door heel Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Rond een uur of tien ben ik daar klaar mee en dan ga ik meestal naar m’n andere baantje.

  Al jaren werk ik bij Ajax, bij de materialen. Van de jeugd tot de seniorenteams, iedereen ken ik daar. Van de spelers van het eerste elftal maak ik de schoenen schoon, ik vet ze in en leg hun kleding neer voor de volgende training. In het weekend ontvang ik de tegenstanders. Ik heb dus geregeld contact met grote spelers. Af en toe maak ik wel een praatje, maar meestal laat ik ze met rust. Die jongens moet je lekker laten voetballen, die hebben al genoeg aan hun kop met de pers enzo.

  Mocht mijn Canta ermee ophouden, dan los ik het op met m’n spaargeld

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Ik doe dit werk ook niet voor het contact met bekende spelers, maar gewoon om onder de mensen te wezen. En ik krijg er een boel voor terug: ik heb een seizoenskaart en krijg kleding van Ajax. Dat is me veel meer waard dan een paar centen.

  M’n hele leven heb ik pensioen opgebouwd, waar ik het aardig mee uit kan zingen. Vooral aan vakanties, eten en bloemen geef ik geld uit. Ik heb altijd een paar vazen met verse bloemen in huis staan. Fresiaatjes of iets anders wat niet zo snel verlept. Rozen zijn prachtig maar die gaan niet zo lang mee. Iedere vrijdag koop ik twee mooie bossen voor op de graven van mijn vrouw en mijn moeder, zus en broer, die bij mekaar liggen. Daar ben je zo dertig euro aan kwijt.

  Een oud collega van me ging beleggen en dat heeft ‘m bijna 15.000 euro gekost. In één keer zo’n groot bedrag weg, zonde! Ik ga daar m’n vingers niet aan branden hoor. Mocht m’n Canta of ijskast ermee ophouden, dan los ik het op met m’n spaargeld.” 

   

  Lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden over hoe jij met geld omgaat? Stuur een mailtje naar floris@peaks.nl en we nemen contact met je op! 

   

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je een deel van je inleg kúnt verliezen. 

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Financiële vrijheid7 min

  De 3 manieren om pensioen op te bouwen

  02 augustus, 2019 - door Floor
  Geld4 min

  Sparend rijk worden? Vergeet ‘t maar!

  23 oktober, 2017 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.