PeaksBlogInterviewsMarissa (26): “Ik ben een schatzoeker”

  Interviews

  Marissa (26): “Ik ben een schatzoeker”

  05 oktober, 2017 - door Doris

  2 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Marissa is echt een schatzoeker en struint marktjes af op zoek naar mooie hebbedingetjes. 

  “Van mijn eerste kleedgeld kocht ik een parkiet. Het leek me zó leuk, zo’n vogeltje dat op je schouder komt zitten. Dat viel een beetje tegen, want dat deed ‘ie natuurlijk niet. En mijn moeder vond het ook geen succes. Ze is boos met kooi en al teruggelopen naar de dierenwinkel. Hij nam uiteindelijk de vogel terug. De kooi heeft nog jaren leeg op zolder gestaan, die had ik namelijk op de vlooienmarkt gescoord en kon niet worden teruggebracht.

  Als ik met het verkeerde been uit bed stap, kan ik me zorgen maken om mijn geld. Of nouja, niet om mijn geld; om het geld dat ik voor m’n studie van mijn ouders heb geleend. Dat zou ik heel graag terugbetalen, om zo met een schone lei voor leuke dingen te kunnen sparen. Ik had het nooit van hen moeten lenen, maar gewoon van de overheid. Dan had ik me er nu niet schuldig over gevoeld. M’n ouders vinden het niet erg omdat ze het nu ook niet nodig hebben. Toch knaagt het soms aan me.

  Ik zou mezelf wel omschrijven als koopziek, maar dan goedkoopziek

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Niet altijd hoor, normaal gesproken geef ik graag geld uit. Ik zou mezelf wel omschrijven als koopziek, maar dan goedkoopziek. Ik ben een schatzoeker, verzamel van alles. Laatst vond ik een broodrooster. Ik wil er al vijf jaar eentje, maarja, je hebt ‘m natuurlijk niet echt nodig. Als je iedere maand een tientje of twintig euro te kort komt, ga je geen broodrooster kopen. Maar deze was maar €3,50, bij de kringloop, hij is supermooi en werkt nog ook. Ik ben echt een schatzoeker.

  Eigenlijk heb ik ‘m nog geen een keer gebruikt. Maar hij is zo mooi! Als hij thuis kapot bleek te zijn geweest, had ik er gewoon een plantje in gezet.”

  Lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden over hoe jij met geld omgaat? Stuur een mailtje naar floris@peaks.nl en we nemen contact met je op!

  Dit delen

  Over Doris, de auteur

  Het liefst schrijft Doris alles op rijm. Ze gelooft in minder is meer en houdt van een flauwe grap op zijn tijd. Doris kan niet alleen leuk (en bondig) schrijven, ook maakt ze veel van de illustraties bij de artikelen op de Peaks blog.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews2 min

  Blou (38): "Ik heb het geluk dat ik uit een rijke familie kom"

  27 februari, 2018 - door Floor

  Outsole eigenaar: "Ik verzamel al sinds m'n 16e sneakers"

  11 september, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.