PeaksBlogInterviewsTim (27): “In een week was ik €7.500 kwijt”

  Interviews

  Tim (27): “In een week was ik €7.500 kwijt”

  14 september, 2017 - door Floor

  3 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: als student sloot Tim kredieten af tegen enorme rentes en jaagde hij er grote bedragen doorheen. Hij moest zijn schulden aflossen en gaat nu eindelijk slim met geld om. 

  “Ik ga nu slim met mijn geld om, maar als student heb ik alle mogelijke fouten gemaakt die er te maken zijn. Ik sloot kredieten af tegen enorme rentes, jaagde geld dat ik van mijn oma kreeg er in twee jaar doorheen en leende van mijn oom. Als ik zin had om een weekendje weg te gaan, of drie keer per maand sushi te bestellen, dan deed ik dat. Zonder dat ik er eigenlijk geld voor had.

  Mijn moeder liet me uiteindelijk inzien dat ik er met mijn financiën een enorme zooi van maakte. Dankzij haar begon ik direct met het aflossen van mijn schulden toen ik mijn eerste salaris kreeg. En ik kocht een BMW, maar die had ik ook wel echt nodig om naar m’n werk te gaan.

  Omdat ik als zelfstandig tandarts werk, krijg ik iedere maand een bruto salaris. Daar moet ik alles zelf van regelen: geld om nu uit te geven, te sparen, ongeveer 35 procent gaat naar de Belastingdienst, ik moet mijn verzekeringen betalen en geld opzij zetten voor mijn pensioen. Dat laatste doe ik sinds kort door middel van beleggen in een indextracker. In een boek las ik dat je daarmee zo laag mogelijke transactiekosten en een redelijk rendement voor de lange termijn hebt. Nu, na twee maanden, heb ik twee procent gepakt. Dat klinkt niet veel maar dat haal je nog niet eens op je spaarrekening na een jaar!

  Beleg je ook actief?

  Een collega van me kocht een tijd geleden Bitcoin, en maakte daar grote winsten mee. Toen had ik wel een redelijke fear of missing out, en dus kocht ik ook wat. Zes Bitcoin om precies te zijn. In eerste instantie ging het behoorlijk mis. Ik was veel te hoog ingestapt en in een week was mijn inleg gehalveerd: ik was €7.500 kwijt. Dat was enorm balen, maar ik dacht: zolang ik het laat staan kan de koers nog omhoog gaan. Een maand later gebeurde dat ook!

  Drie dagen later was mijn inleg verdriedubbeld

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Ik werd wakker, checkte de koers, en zag dat ‘ie ongeveer op het punt stond waarop ik gekocht had. Ik kon natuurlijk mijn geld eraf halen, een les trekken en nooit meer mijn vingers eraan branden. Maar ik liet het staan. Drie dagen later was mijn inleg verdriedubbeld. Onder druk van vrienden heb ik toen €10.000 eraf gehaald. De rest laat ik staan, en dat gaat best goed nu. Ik heb mezelf wel beloofd om er geen cent extra meer in te stoppen.”

  Lijkt het je leuk om ook geïnterviewd te worden over hoe jij met geld omgaat? Stuur een mailtje naar floris@peaks.nl en we nemen contact met je op!

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Geld6 min

  Geldproblemen door corona? Dit kun je doen

  28 mei, 2020 - door Asmoun

  Hoe werkt een creditcard en hoeveel kost het?

  15 mei, 2020 - door Asmoun

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.