PeaksBlogInterviewsFleur (25): “Voor geld moet je 't niet doen in de danswereld”

  Interviews

  Fleur (25): “Voor geld moet je 't niet doen in de danswereld”

  30 mei, 2018 - door Floor

  2 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: gelukkig is werken in de danswereld haar passie, want voor het geld zou Fleur het niet moeten doen.

  “Nog één maandje krijg ik stufi, dus daar moet ik maar even goed van genieten. Ik zit in de laatste fase van de Academie voor Theater en Dans, waar ik de opleiding tot docent dans doe. Naast stufi kom ik aan mijn geld door het geven van danslessen en workshops. Ik geef hiphoplessen, doceer in het onderwijs dans en drama, maak voorstellingen met kinderen en begeleid dansworkshops voor demente ouderen.

  In de danssector komen vaste contracten weinig voor. De meesten werken als zzp’er, en ik ook. Ik zou ook niet in loondienst willen. Ten eerste omdat ik zoveel mogelijk verschillende dingen wil doen en aan zo divers mogelijke mensen wil lesgeven. Daar krijg ik inspiratie en energie van. Ten tweede ben ik bang dat ik onder een baas beperkt zou worden in mijn vrijheid en creativiteit. Als zelfstandige kan je veel meer je eigen koers bepalen.

  Ik ben gaan leven naar wat ik verdien

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Dansen is mijn passie

  Ik doe dit werk omdat het mijn passie is. Voor het geld moet je het niet doen in de danswereld. Je moet best hard werken om uiteindelijk redelijk te verdienen. En wil je een huis kopen, dan moet je drie jaar lang een bepaald inkomen hebben. Maar daar maak ik me geen grote zorgen over. Op dit moment past een koophuis niet bij me omdat het dan voelt alsof ik minder kan gaan en staan waar ik wil.

  Doordat ik tijdens mijn opleiding al lesgaf, en ik ook nog wat bij leende, had ik best wat te besteden. Een deel zet ik opzij, maar ik ben ook wel gaan leven naar wat ik verdien. Op lekker eten zal ik niet bezuinigen. Niet dat ik zo vaak uit eten ga, maar ik geef graag geld uit aan verse, goede producten om zelf mee te koken. Festivals vind ik vaak wel duur: een kaartje plus eten en drinken voor de hele dag kosten je zo honderd euro. Alleen als ik de muziek echt heel tof vind, is het me dat geld waard.”

   

  Weet dat je met beleggen risico neemt en dat je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews6 min

  Anna: "Geef meer bewust uit om grip op je geld te krijgen"

  17 januari, 2020 - door Asmoun

  Pietje Bel eigenaar: “Ik ben het allerliefste op de markt”

  12 september, 2018 - door Floor

  Outsole eigenaar: "Ik verzamel al sinds m'n 16e sneakers"

  11 september, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.