PeaksBlogInterviewsDagmar: ‘Peaks is heel flexibel, je kunt alles aanpassen’

  Interviews

  Dagmar: ‘Peaks is heel flexibel, je kunt alles aanpassen’

  30 juni, 2023 - door Rosanne

  4 min

  Bij Peaks zijn we altijd benieuwd hoe klanten onze app ervaren én gebruiken. Dagmar (43) geeft les op een middelbare school en bouwt met Peaks vermogen op om later flexibeler keuzes te kunnen maken. ‘Als docent heb ik een goede pensioenregeling, maar misschien wil ik ooit een carrièreswitch maken, minder werken of eerder stoppen.’ 

  Groot geheim

  ‘Bij mij thuis werd vroeger niet over geld gepraat, ik had geen idee wat mijn vader verdiende. Er was geld en van sommige dingen werd gezegd dat ze “te duur” waren, meer wist ik niet. Dat vond ik eigenlijk heel vervelend, want ik voelde me niet serieus genomen. Daarom doe ik het anders met mijn eigen kinderen, die nu elf, dertien en vijftien zijn. Ik ben open en eerlijk over wat ik verdien, maar ook over wat eruitgaat: de hypotheek, de energierekening, verzekeringen. Zo geef ik ze een idee van wat geld waard is. In de klas zie ik dat jongeren dat vaak niet weten, sommigen denken echt dat ze met hun eerste baan een ton per jaar gaan verdienen. Alleen kinderen die een bijbaantje hebben om hun gezin financieel te steunen, die weten het maar al te goed.’ 

  In de klas zie ik dat jongeren vaak niet weten wat geld waard is. Sommigen denken echt dat ze met hun eerste baan een ton per jaar gaan verdienen.

  Bewust zelfbedrog

  ‘Zelf kan ik heel makkelijk geld uitgeven, tenzij ik me er niet van bewust ben dat ik het heb. Daarom houd ik mezelf een beetje voor de gek. Zodra ik mijn salaris binnenkrijg, gaat er meteen een deel naar mijn spaarrekening en een deel naar Peaks. Zo blijft het bedrag op mijn betaalrekening laag, waardoor ik denk: “Oei, beetje voorzichtig aan doen deze maand.” Ondertussen bouw ik ongemerkt iets op voor later. Dat werkt heel goed.’

  Flexibel en makkelijk

  ‘Een paar jaar geleden ben ik met Peaks begonnen, nadat een collega me erover had verteld. Ik had niet de bedoeling om er rijk mee te worden, maar destijds leverde mijn spaargeld 0% rente op – dus alles daarbovenop was mooi meegenomen. Het fijne aan Peaks is dat het zo flexibel is, je kunt alles aanpassen. Ook je inleg. Op dit moment werk ik fulltime, maar volgend jaar wordt dat minder. Dan is het prettig dat ik mijn inleg hierop kan aanpassen. En het is heerlijk dat ik niet zelf de beleggingsfondsen in de gaten hoef te houden, dat doet Peaks namelijk voor je. Eén keer per jaar krijg ik keurig een eindafrekening voor de belastingen en dat is het.’

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Op dit moment werk ik fulltime, maar volgend jaar wordt dat minder. Dan is het prettig dat ik mijn inleg hierop kan aanpassen.

  Extra pensioenpot

  ‘Als docent heb ik een goede pensioenregeling en mijn pensioenoverzicht ziet er niet verkeerd uit. Maar dat overzicht gaat uit van mijn huidige baan in het onderwijs, terwijl ik misschien ooit een carrièreswitch wil maken, minder wil werken of eerder wil stoppen. Bovendien verandert er weleens wat aan pensioenen, zoals nu met het nieuwe pensioenakkoord of wanneer de pensioenleeftijd weer eens wordt verhoogd. Een extra spaarpotje leek me daarom niet verkeerd. En aangezien ik al een gewone beleggingsrekening bij Peaks had, dacht ik: “Waarom bij twee partijen beleggen als het ook bij één kan?" Nu verdeel ik mijn inleg over m’n gewone Peaks-rekening en de Peaks Pensioenrekening.’

  Zonder omkijken

  ‘Als je het geld kunt missen, zou ik zeggen: begin gewoon. Een Peaks-rekening aanmaken is heel makkelijk en daarna heb je er geen omkijken meer naar. Al zou iemand als mijn middelste zoon zich met Peaks waarschijnlijk vervelen. Met hem heb ik laatst via een ander platform drie aandelen gekocht, gewoon om te laten zien hoe het werkt, en nu vindt hij het spelletje superinteressant. Bij Peaks gaat alles automatisch, dus hij zou het maar saai vinden. Maar voor mij is het juist perfect.’ 

  Weet dat je met beleggen risico loopt en (een deel van) je inleg kúnt verliezen. 

  Dit delen

  Over Rosanne, de auteur

  Zodra Rosanne het alfabet onder de knie had, las ze alles wat los- en vastzat en kalkte ze schriften vol met verhalen. En hoewel haar smartphone tegenwoordig de nodige aandacht opzuigt, probeert ze nog steeds elke dag in een boek te lezen. Schrijven doet ze nu voor Peaks. Haar missie? Moeilijke onderwerpen zo makkelijk mogelijk maken, zodat ze voor iedereen toegankelijk worden.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews3 min

  Neza: ‘Peaks maakt je bewuster van je pensioenopbouw’

  12 juni, 2023 - door Rosanne

  Dit kun je doen als je pensioenpot iets in te halen heeft

  16 maart, 2023 - door Rosanne

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.