PeaksBlogInterviewsChristian: "Doe je het niet voor jezelf, dan toch zeker voor je kinderen"

  Interviews

  Christian: "Doe je het niet voor jezelf, dan toch zeker voor je kinderen"

  08 december, 2022 - door Rosanne

  3 min

  Bij Peaks zijn we altijd benieuwd hoe klanten onze app ervaren én gebruiken. Christian Angeles gebruikt verschillende Peaks-rekeningen om zijn eigen toekomstplannen én die van zijn kinderen, dichterbij te brengen. “Geef geld dat je hebt gereserveerd een bestemming, klein of groot.” 

  Gezellige drukte 

  “Begin dit jaar heb ik voor mezelf een Peaks-rekening geopend, gewoon om eens te kijken wat dat zou opleveren. Het beviel goed. De app is heel gebruiksvriendelijk en alles wordt eenvoudig uitgelegd, daar hou ik van. Op een gegeven moment kwam Peaks met de optie om kinderrekeningen aan te maken. Dat heb ik gedaan. Thuis heb ik een groot samengesteld gezin met vier kinderen: de oudste is vijftien, de jongste drie. Gezellig druk, al kan het op sommige dagen ook wel een dierentuin zijn! De kinderen hebben nu ook allemaal een Peaks-rekening.”

  Iedereen maandelijks een beetje

  “Elke maand verdeel ik een vast bedrag over alle vijf de rekeningen; altijd geld dat aan het eind van de maand over is. Ook beleg ik m’n wisselgeld, dat komt daar nog bovenop. Op de rekeningen van de oudste twee staat al wat meer spaargeld, de jongste twee lopen daarin nog achter – maar dat is logisch voor hun leeftijd. Uiteindelijk wil ik dat ze alle vier gelijk uitkomen. 

  Omdat de koersen er momenteel niet goed voor staan, ben ik van plan om de stortingen wat op te schroeven. Deels om de verliezen te compenseren, maar ook omdat het nu voordeliger is om aandelen te kopen. Als het goed is, profiteren we daar later weer van.”

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Zelfstandig: alles zelf regelen

  “Doordat ik zzp’er ben – ik adviseer onder andere gemeenten, provincies en werkgevers over “social return” – moet ik veel zelf regelen. Verzekeringstechnisch heb ik alles goed gedekt, maar voor m’n pensioen ben ik nog bezig. Ik ben nu 47, toch een leeftijd waarop je moet nadenken over hoe je je financiële zelfstandigheid in de toekomst gaat beschermen.

  Bovendien heb ik de droom om later naar de Filippijnen te verhuizen. Mijn ouders komen daar vandaan, en ze wonen er nu weer. Dat zie ik voor mezelf ook wel zitten, maar het kost natuurlijk geld. In mijn plan om mijn toekomstdromen waar te maken, speelt Peaks een rol.” 

  Geef je geld een doel 

  “Met vier kinderen thuis en mijn werk als zelfstandige, kan mijn leven soms behoorlijk druk zijn. En hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat de tijd echt vliegt! In de drukte van alledag vergeet je soms om stil te staan bij belangrijke zaken, zoals dat je iets moet doen met het geld dat je hebt gereserveerd. Dat moet een bestemming krijgen, klein of groot. Doe je het niet voor jezelf, dan toch zeker voor je kinderen.”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Dit delen

  Over Rosanne, de auteur

  Zodra Rosanne het alfabet onder de knie had, las ze alles wat los- en vastzat en kalkte ze schriften vol met verhalen. En hoewel haar smartphone tegenwoordig de nodige aandacht opzuigt, probeert ze nog steeds elke dag in een boek te lezen. Schrijven doet ze nu voor Peaks. Haar missie? Moeilijke onderwerpen zo makkelijk mogelijk maken, zodat ze voor iedereen toegankelijk worden.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Beleggen5 min

  Beleggen voor je kind

  19 april, 2022 - door Thomas

  Waarom beleggen voor je kind een goed idee is

  28 juni, 2021 - door Doris
  Geld3 min

  Geld schenken aan je kind voor het einde van het jaar

  02 december, 2022 - door Doris

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.