PeaksBlogInterviewsBlou (38): "Ik heb het geluk dat ik uit een rijke familie kom"

  Interviews

  Blou (38): "Ik heb het geluk dat ik uit een rijke familie kom"

  27 februari, 2018 - door Floor

  2 min

  Elke maand interviewen we mensen over hun financiën. Aan de hand van persoonlijke verhalen laten we zien hoe mensen over geld denken en ermee omgaan. Deze keer: Blou, streetfoodchef en eigenaar van Mr Blou I Love You.

  Toen ik bij mijn vorige werkgever promoveerde tot chef manager was ik ineens verantwoordelijk voor de inkoop, het personeel en de contacten met onze grootafnemers. We verzorgden lunches voor congressen. Soms wel 1.200 maaltijden op een dag. Maar dat wat ik het leukste vond, koken, deed ik niet meer.

  Zeven weken heb ik het volgehouden, toen werd het me teveel. Ik raakte gestrest, begon te trillen en te huilen, ben weggegaan en nooit meer teruggekomen. Ik kreeg voor anderhalf jaar salaris mee en besloot te gaan reizen. In Singapore ontmoette ik een man die kwalitatief hoogstaand eten bereidde, gewoon op straat. Echt Michelinster-waardig eten. Toen dacht ik: dat ga ik ook doen, maar dan in Amsterdam.

  Over geld hoef ik me nooit zorgen te maken

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Vijf maanden is mijn streetfood kiosk “Mr Blou I Love You” nu open op de Elandsgracht, en ik heb nog nooit zo veel plezier gehad in mijn werk. Het concept is gewoon goed eten. Kook je met de beste producten dan heb je geen liflafjes of extraatjes nodig. Je kunt een wortel laten smaken naar saffraan, gember of sinaasappel. Maar je kunt de wortel ook houden zoals ‘ie is: een prachtige, goed smakende wortel. Toen ik werkte in sterrenrestaurants als het Okura en Bridges deed ik dat eerste vooral. Nu houd ik het liever simpel en puur.

  Over geld hoef ik me nooit zorgen te maken. Ik verdien nu genoeg om goed van te kunnen leven. Daarnaast heb ik het geluk dat ik uit een rijke familie kom. Mijn grootvader is de grootste producent van olijfolie en wijn in Italië. En toen ik twaalf jaar geleden besloot om naar Amsterdam te komen, kocht mijn moeder een huis voor mijn kinderen en mij. Over mijn pensioen denk ik niet na, dat komt wel goed. Bovendien denk ik dat ik zal blijven werken tot ik écht niet meer kan. Als ik kook dan voel ik dat ik leef.”

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews5 min

  Arjen: "Ik moet zelf m'n pensioen regelen, omdat ik op zee werk"

  02 januari, 2020 - door Asmoun

  Hihahut oprichter: “Zelf ondernemen geeft een gevoel van vrijheid”

  21 mei, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.