PeaksBlogInterviewsAnwaar: staat aan de basis van de app

  Interviews

  Anwaar: staat aan de basis van de app

  29 januari, 2020 - door Floor

  3 min

  Anwaar groeide op in Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten, studeerde en werkte in Portugal, en verhuisde onlangs naar Amsterdam. Eerder werkte hij als app developer, bij Peaks is hij nu infrastructuur engineer. Maar wat is dat, en wat vindt hij zo leuk aan z’n baan? Lees het hier!

  Een soort restaurantmanager 

  “Samen met mijn collega Amine beheer ik bij Peaks de infrastructuur waar de backend- en frontend-services op draaien, zodat de Peaks app goed kan werken. Omdat dat nogal ingewikkeld klinkt, vergelijk ik mijn baan wel eens met het runnen van een restaurant. De menukaart is de Peaks app en de developers zijn de chefs. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat er bijvoorbeeld pannen, bestek en ingrediënten voor de gerechten zijn, net als dat de elektriciteit werkt en de waterleidingen het doen. Als manager sta je aan de basis van het restaurant, en zo sta je als infrastructuur engineer ook aan de basis van de app.”

  Veiligheid en vertrouwen

  “Die vergelijking met het restaurant klopt natuurlijk maar voor een deel. Zo is veiligheid een veel belangrijker onderdeel van de Peaks app dan van een restaurant. Bij Peaks hebben we namelijk te maken met het geld en gevoelige data van mensen. Daarom doen we continu checks, of onze systemen nog goed beveiligd zijn en of de privacy van onze klanten nog goed beschermd wordt. Andere checks die we doen zijn, om even in restaurant jargon te blijven: hebben de chefs hulp of materiaal nodig, heeft het pand onderhoud nodig en, het belangrijkste: zijn de gasten tevreden? Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat de Peaks klanten de app vertrouwen en er goed gebruik van kunnen maken.”

  Het grotere geheel 

  “Eerder werkte ik als developer. Hoewel ik dat superleuk vond, had ik toch het gevoel dat ik iets miste. Als ik iets nieuws had ontworpen, was ik niet alleen benieuwd naar dat ene element, ik wilde ook weten hoe mijn bijdrage zich tot het grotere geheel zou verhouden. Nu heb ik het overzicht over alles wat we maken. Zo begrijp ik de dingen beter, omdat ik ze meer in perspectief zie.”

  Een fijn soort chaos

  “Voordat ik bij Peaks begon, werkte ik bij bedrijven die zo groot waren dat je de meeste van je collega’s niet eens kende. Hier bij Peaks is dat wel anders. We zijn een soort grote familie met verschillende nationaliteiten. Er heerst een fijn soort chaos; niet alles is gestructureerd en voorgekauwd, en dat vind ik juist tof. Je hebt de vrijheid om meer te doen dan wat in je werkomschrijving staat beschreven.”

  Betoverd door Amsterdam

  “Ik ben opgegroeid in Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten, waarna ik ging studeren en werken in Portugal. In 2017 bezocht ik Amsterdam voor het eerst en ik wist meteen dat ik hier ooit wilde wonen. Die eerste avond lagen de grachten er in het donker zo mooi bij, het was gewoon betoverend. Toen ik de infrastructuur engineer vacature bij Peaks zag langskomen voelde het meteen alsof alles klopte. En nu woon en werk ik hier met veel plezier. Ik vind eigenlijk alles fijn aan dit land en deze stad. Ja, zelfs het weer. In de bergen in Pakistan, waar ik vandaan kom, is het nog veel kouder, dus ik ben wel wat gewend!”

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen. 

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Peaks4 min

  Tom Arends: algemeen directeur van Peaks

  02 juli, 2018 - door Doris

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.