PeaksBlogInterviewsPietje Bel eigenaar: “Ik ben het allerliefste op de markt”

  Interviews

  Pietje Bel eigenaar: “Ik ben het allerliefste op de markt”

  12 september, 2018 - door Floor

  2 min

  “Zes dagen per week sta ik van acht uur ‘s ochtends tot kwart over zes ‘s avonds op de Albert Cuyp met mijn kraam Pietje Bel. Ik verkoop telefoon accessoires en fietsonderdelen. Eerst werkte ik voor iemand die ik van de voetbal kende. Ik vroeg een keer of ik hem een dagje mocht komen helpen met z’n kraam. Dat werd nog een dagje, en nog een, en zo kwam ik in vaste dienst. Bijna zestien jaar deden we het samen, maar sinds een maand heb ik alle handel overgenomen, en nu doe ik het alleen.

  Het leukste vind ik de afwisseling. Iedere dag heb je weer met andere mensen te maken. En ik vind het heerlijk om elke dag alles in mijn handen te hebben. Om te zien wat er nog is, en al mijn waar dan mooi op te hangen. In de avonden, en soms ook op zondag, ben ik bezig met de inkoop en de boekhouding.

  Ik ben niet zo van de uitspattingen

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Ik heb niet zoveel vrije tijd, maar dat vind ik niet erg. Vier jaar geleden ben ik voor het laatst met vakantie geweest. Daarvoor was twaalf jaar geleden de laatste keer. Ik ben niet zo van de vakantie. Als klein kind was ik altijd ziek als ik niet naar school hoefde, ik denk dat het daardoor komt. Het liefste ben ik bezig. Je kunt me wel werkverslaafd noemen.

  Ook als het om andere dingen dan vakanties gaat, ben ik niet zo van de uitspattingen. Ik ga weleens uit eten, maar dat kost dan niet meer dan drie tientjes. Vroeger kocht ik veel voetbalshirts, maar dat doe ik nu ook minder. Het meeste van mijn geld spaar ik. Iedere maand zet ik een vast bedrag opzij voor m’n pensioen. Daarnaast spaar ik voor andere uitgaven.

  Niet zo lang geleden heb ik een stukje grond met een vakantiehuisje gekocht op een camping in de buurt van Apeldoorn. Vaak ga ik er op zaterdagavond heen, en dan zondagavond weer terug. M’n ouders en broer komen ook vaak langs. Het is Nederland, maar je bent er toch even lekker uit. En dan de volgende dag weer aan de bak op de markt. Daar ben ik toch het allerliefste.”

   

   

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kunt verliezen.

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews6 min

  Anna: "Geef meer bewust uit om grip op je geld te krijgen"

  17 januari, 2020 - door Asmoun

  Personal trainer Zacharias (24): "Geld is niet het belangrijkste”

  07 juni, 2017 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.