PeaksBlogInterviewsAldo (73): “De behandeling van mijn ziekte kost meer dan ik kan betalen”

  Interviews

  Aldo (73): “De behandeling van mijn ziekte kost meer dan ik kan betalen”

  13 februari, 2019 - door Floor

  2 min

  “Drie jaar geleden ben ik wegens kanker geopereerd aan mijn keel. Sindsdien adem ik niet meer door mijn mond, maar door een buisje in mijn keel. Ook kan ik niet meer praten. Communiceren doe ik nu door te gebaren en op te schrijven wat ik wil zeggen. Nog steeds ben ik ziek en onder behandeling van doktoren, en dat kost meer dan ik kan betalen. Een deel wordt vergoed, maar niet alles. 

  Ik heb het als kunstenaar en dichter altijd moeilijk gehad met geld. In mijn thuisland Italië ben ik bekend als dichter, maar zoveel verdient dat niet. Toen ik jong was heb ik een tijdje in de gevangenis gezeten. Waarvoor? Dat doet er niet toe. Verder heb ik mijn hele leven veel gereisd en gezworven, door het Midden-Oosten en Europa. Vooral de Balkanlanden vind ik prachtig. In verschillende Europese steden heb ik gewerkt, zoals in Madrid en Rotterdam, waar ik landschappen tekende. Ik zocht foto’s in kranten en tekende die na.

  Het is best moeilijk om rond te komen van zo weinig geld

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks

  Nu woon ik alweer vijftig jaar in Amsterdam. Een tijd terug heeft een uitgever gedichten van mij uitgegeven, die ik jaren geleden voor het eerst publiceerde. Het is een bloemlezing geworden, dus een publicatie met andere schrijvers en dichters. Verder heb ik hier in Nederland geld verdiend door te werken als uitzendkracht en door af en toe wat van mijn kunst te verkopen. Toch heb ik niet zoveel verdiend, waardoor ik nooit pensioen heb opgebouwd. Ik krijg AOW, maar omdat dit minder is dan het minimuminkomen, ontvang ik ook een AIO-uitkering, die dat aanvult.

  Het is best moeilijk om rond te komen van zo weinig geld. Tot nu toe is het me steeds wel gelukt om de huur voor mijn kamer hier in het centrum van Amsterdam te betalen. Andere vaste lasten, zoals elektriciteit en gas, kost in mijn ogen veel. Volgende week heb ik een gesprek met iemand van Nuon. Ieder jaar moet ik hen zeshonderd euro betalen, terwijl ik bijna geen gebruik maak van deze voorzieningen. Ik heb een zorgverzekering, maar die vergoedt niet alles. Morgen moet ik naar de apotheek om te vragen of ze me mijn medicijnen kunnen geven zonder dat ik ervoor betaal. Ik hoop dat dat lukt.”

   

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen. 

  Dit delen

  Over Floor, de auteur

  Ingewikkelde beleggingsmaterie? Floor duikt er zo in. En in een handomdraai tovert ze moeilijke stof om in een gezellig stuk. Als ze mocht kiezen, interviewde ze de hele dag mensen over hun geld, werk en leven.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Interviews3 min

  Manon (26): “Eenmaal in je kist heb je niks aan geld”

  16 januari, 2019 - door Floor

  Outsole eigenaar: "Ik verzamel al sinds m'n 16e sneakers"

  11 september, 2019 - door Floor

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.