PeaksBlogBeleggenBente: ‘Ik wil het financieel goed geregeld hebben’

  Beleggen

  Bente: ‘Ik wil het financieel goed geregeld hebben’

  20 juli, 2023 - door Rosanne

  2 min

  Bij Peaks zijn we altijd benieuwd hoe klanten onze app ervaren én gebruiken. Bente Schopman is 25 jaar en opende een Peaks Pensioenrekening. ‘Ik vind het belangrijk om een goede toekomst te hebben.’ 

  Hoi Bente, je bent er vroeg bij met pensioenbeleggen! Wat was je motivatie om een Peaks Pensioenrekening te openen?

  ‘Mijn leeftijdsgenoten zijn meestal nog niet met hun pensioen bezig, inderdaad. Ik weet eigenlijk niet waar dat aan ligt, ze denken er gewoon niet over na. Maar ik vind het belangrijk om een goede toekomst te hebben. Daarom heb ik de Peaks Pensioenrekening geopend, en omdat ik al een gewone beleggingsrekening bij Peaks had.’

  Ah, je kende ons dus al. Hoe lang gebruik je Peaks nu? 

  ‘Dat weet ik niet precies, maar langer dan een jaar.’

  Voor veel mensen is pensioen een taai onderwerp. Hoe heb jij je erover geïnformeerd? 

  ‘Ik heb er veel over gelezen, onder andere in de krant. Dankzij de nieuwe pensioenwet wordt daarin nu veel over pensioenen geschreven, maar voor die tijd verdiepte ik me er ook al in.’ 

  Is de Peaks Pensioenrekening de enige manier waarop je pensioen opbouwt? 

  ‘Nee, ik heb ook nog een rekening bij mijn bank. Op beide rekeningen probeer ik regelmatig in te leggen, en die inleg probeer ik 50-50 te verdelen.’ 

  Bij Peaks proberen we beleggen voor later zo eenvoudig mogelijk te maken. Vond je het inderdaad makkelijk om de Peaks Pensioenrekening te openen?

  ‘Ja, heel eenvoudig. Het proces liep goed, ik heb eigenlijk geen verbeterpunten.’ 

  Als je vroeg met pensioenbeleggen begint, profiteer je maximaal van de tijd: je hebt een lange beleggingshorizon en kunt daardoor meer risico nemen. Doe jij dat ook? 

  ‘Ja, op mijn Pensioenrekening beleg ik met portfolio "Avontuurlijk". 'En ik heb nog een lange tijd te gaan, dus ik hoef ook nog niet na te denken over het geleidelijk afbouwen van mijn risico.’

  Heb je al, ergens in je achterhoofd, een beeld van hoe jouw oude dag eruit moet zien? 

  ‘Nee, nog niet! Maar ik wil het financieel wel goed geregeld hebben. Pensioen opbouwen is gewoon heel belangrijk.’ 

  Weet dat je met beleggen risico neemt en je (een deel van) je inleg kúnt verliezen.

  Zelf ook gaan beleggen?
  Beginnen is makkelijker dan je denkt

  Download PeaksDownload Peaks
  Dit delen

  Over Rosanne, de auteur

  Zodra Rosanne het alfabet onder de knie had, las ze alles wat los- en vastzat en kalkte ze schriften vol met verhalen. En hoewel haar smartphone tegenwoordig de nodige aandacht opzuigt, probeert ze nog steeds elke dag in een boek te lezen. Schrijven doet ze nu voor Peaks. Haar missie? Moeilijke onderwerpen zo makkelijk mogelijk maken, zodat ze voor iedereen toegankelijk worden.

  Misschien is dit ook wel iets voor jou:

  Beleggen7 min

  Pensioenexpert Jean Frijns: ‘Begin op tijd met pensioen opbouwen en wees niet onnodig risico-avers’

  02 juni, 2023 - door Rosanne

  Zo bouw je als zzp’er pensioen op

  16 juni, 2023 - door Rosanne

  Je bent op de blog van Peaks, een app die beleggen makkelijk maakt. Hier vertellen we van alles over beleggen, geld en financiën, bedoeld voor iedereen die beleggen interessant vindt – of je nu Peaks-klant bent of niet.

  Gebruik je Peaks nog niet? Download dan nu de app en betaal de eerste 3 maanden geen Peaks-kosten. 

  Deze website wordt beheerd door Peaks BV. Peaks heeft een vergunning van de AFM en is gevestigd op de Leidsestraat 32 C te Amsterdam. Met beleggen neem je altijd wel wat risico. Weet dat de waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.